Foto: ERC

"Rally Liepāja" saņēmis augstāko Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) novērotāju vērtējumu starp desmit 2015. gadā notikušajiem FIA Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmiem, informē Latvijas ERČ posma rīkotāji.

FIA novērotāji apmeklē visus ERČ posmus, izvērtējot katra rallija organizācijas līmeni, tādējādi ļaujot FIA kontrolēt tās pārraudzībā esošā čempionāta kopējo kvalitāti. FIA novērotāju gala vērtējums tiek piešķirts, apkopojot atzīmes kopumā 207 dažādos kritērijos, kas iedalāmi šādās pamatkategorijās – rallija infrastruktūra, sacensību distance, rallija dokumentācija, sacensību drošība, mediju pārstāvju darba apstākļi, kā arī tehniskais rallija nodrošinājums.

"Šis ir ļoti nozīmīgs FIA novērtējums, jo faktiski esam saņēmuši neatkarīgu apstiprinājumu, ka Latvijā protam uzņemt augsta mēroga starptautiskas sacensības," uzsver Latvijas automobiļu federācijas Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš. "Lai gan nevaru izpaust precīzu FIA vērtējumu punktos, varu atklāt, ka kopš 2013. gada, kad Latvijā pirmo reizi sarīkots pilnvērtīgs Eiropas rallija čempionāta posms, tā organizatoriskā kvalitāte gadu no gada ir uzlabojusies. Turklāt, audzis ir viss čempionāts, tamdēļ ir dubults prieks, ka esam mācījušies ātrāk par citiem rallija organizatoriem, kuru pieredze stiepjas vairāku gadu desmitu garumā. Esmu pārliecināts, ka šo novērtējumu ir saņēmušas visas autosporta federācijas Eiropā, un ceru, ka tās vēlreiz iedrošinās savas valsts braucējus nebīties no nezināmā un nākamgad Liepājā redzēsim arvien jaunas ekipāžas, kas startēs sev neierastos ziemos apstākļos!"

"Izpildīt FIA prasības nav viegli, un pielāgot tām ziemas ralliju ir īpašs izaicinājums. Tieši tādēļ šāds FIA novērtējums ir apliecinājums, ka, rīkojot Eiropas rallija čempionāta posmu "Rally Liepāja", mēs ne mirkli neesam stāvējuši uz vietas. Esam mācījušies gan no savām, gan citu kļūdām, lai katru gadu spertu divus soļus uz priekšu un sarīkotu Latvijā augstākā līmeņa ralliju!" norāda "Rally Liepāja" rīkotājs, "RA EVENTS" direktors Raimonds Strokšs. "Šajā vērtējumā analizēts ļoti plašs kritēriju loks, tamdēļ vēlos uzteikt visus mūsu sadarbības partnerus un ikvienu no rallija sarīkošanā iesaistītajiem cilvēkiem."

2016. gads būs ceturtais gads pēc kārtas, kad ziemā notiekošais "Rally Liepāja" iekļauts FIA Eiropas rallija čempionāta kalendārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!