Foto: Rihards Baumanis

Francijas galvaspilsētā Parīzē notikušajā Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) Bezceļu komisijas gada apbalvošanas ceremonijā svinīgi tika sumināts arī "Neste World RX of Latvia", kas atzīts par labāko pasaules rallijkrosa čempionāta posmu 2017. gada sezonā, informē sacensību rīkotāji.

Latvijā pasaules rallijkrosa čempionāta posms pērn risinājās otro reizi, un tajā uzvarēja zviedrs Johans Kristofersons, tieši šajās sacensībās nodrošinot sev pirmo pasaules čempiona titulu.

"Vairākkārt esmu dzirdējis sakām, ka izcīnīt čempiontitulu ir grūti, bet vēl grūtāk ir to aizstāvēt! Esmu no sirds pateicīgs visiem mūsu sadarbības partneriem un darbiniekiem, kuri tā vietā, lai izbaudītu uzvaras saldos augļus, pieņēma izaicinājumu neapstāties, turpinot uzlabot veicamo darbu kvalitāti, lai nosargātu šo novērtējumu! Šogad visos kritērijos esam spēruši nozīmīgu soli uz priekšu un jau otro gadu pēc kārtas izdarījuši to, kas citiem sacensību rīkotājiem nav bijis pa spēkam," saka "RA Events" direktors Raimonds Strokšs. "Liels paldies ikvienam no teju 1000 sarīkošanā iesaistītajiem cilvēkiem, kas, paralēli pamatdarbam, veltījuši savu brīvo laiku, lai nesavtīgi un pašaizliedzīgi veiktu savus pienākumus – katrs var justies lepns, jo FIA novērtējumā ir iekļautas visas ar sacensību gaitu saistītas funkcijas."

Neizsakāms prieks, ka mūsu augstā darba kvalitāte novērtēta arī aiz Latvijas robežām. Ja vēl pirms diviem gadiem mēs devāmies ārvalstu komandējumos, lai gūtu nepieciešamās zināšanas, aicinājām uz Latviju ārvalstu speciālistus, lai viņi mums sniegtu konsultācijas, kā vislabāk paveikt uzticētos pienākumus, tad jau šobrīd mums izdevies apgriezt galdu uz otru pusi – vērot sacensības Rīgā bija ieradies FIA prezidents Žans Tods, kuram pievienojās vairākas ārvalstu delegācijas," norāda "World RX" Latvijas posma rīkotājs. "Tāpat arī mūsu darbinieki nu jau tiek aicināti uz citiem ārvalstu posmiem, lai dalītos savās zināšanās un pieredzē, lai uzlabotu tur sarīkoto pasākumu kvalitāti, vēlreiz apliecinot, cik spējīgi, zinoši un varoši cilvēki mīt Latvijā!"

2017. gada pasaules rallijkrosa čempionāta posms "Neste World RX of Latvia" augstu novērtēts arī pašmāju sporta sabiedrībā – saņemta Rīgas Sporta laureāta balva nominācijā Gada sporta notikums, sacensības bija izvirzītas Latvijas Olimpiskās komitejas un Igo Japiņa sporta aģentūras rīkotās Latvijas Gada balva sportā balvai nominācijā Gada sporta notikums 2017.

Neste World RX of Latvia notiks arī 2018. gadā, kad pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta dalībnieki CSDD Biķernieku trasē startēs 15. un 16. septembrī.

Apbalvošanas ceremonijas laikā čempiona kausu saņēma arī pasaules čempions Johans Kristofersons un "PSRX Volkswagen Sweden" par uzvaru komandu ieskaitē. Latvijas vārds izskanēja arī, kad apbalvojumu par individuāliem panākumiem 2017. gada sezonā saņēma Eiropas autokrosa čempions "JuniorBuggy" klasē Justs Grencis, Eiropas rallijkrosa vicečempions "Super 1600" klasē Artis Baumanis, kā arī Eiropas autokrosa vicečempions "SuperBuggy" klasē Ervīns Grencis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!