Foto: AFP/Scanpix

Tikai desmit dienas pirms sezonas sākuma Starptautiskā Automobīļu federācija (FIA) lauzusi līgumu ar pasaules rallija čempionāta (WRC) rīkotāju "North One Sport" (NOS), pirmdien paziņoja FIA.

FIA paziņojumā teikts, ka NOS "acīmredzami cietusi neveiksmi", pildot savas saistības uz 2012.gada sezonu un vēl tālākā nākotnē, tāpēc uzsākta līguma laušanas procedūra. Tomēr FIA sola, ka WRC rīkošanai draudi nav un FIA uzņemas atbildību par WRC norisi, kamēr netiks atrasti jauni rīkotāji.

"NOS ne tikai nav pildījusi līguma nosacījumus, tā nav arī nodrošinājusi minimālās investīcijas, lai veicinātu čempionāta norisi. Tas nostādījis FIA diezgan sarežģītā situācijā, kad līdz čempionāta pirmajam posma – Montekarlo rallijam – palikušas 10 dienas. FIA veiks steidzamus pasākumus, lai nodrošinātu čempionāta norisi," teikts paziņojumā.

FIA uzsākusi steidzamas pārrunas ar visiem sadarbības partneriem, garantējot sacensību norisi.

NOS pagājušajā gadā iegādājās kompānija "Convers Sports Initiatives", kas pieder krievu miljonāram Vladimiram Antonovam. Kā zināms, Antonovs un viņa biznesa partneris Raimonds Baranausks tiek turēti aizdomās par krāpniecību saistībā ar notikumiem "Snoras bank" Lietuvā un "Latvijas krājbankā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!