Foto: Force India

Sākot ar Ķīnas "Grand Prix" izcīņu, F-1 čempionātā atkal tiks izmantota iepriekšējo gadu kvalifikācijas sistēma, paziņojusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Pēc plašās kritikas, kas izskanēja pēc jaunās sistēmas ieviešanas, F-1 čempionāta rīkotāji un FIA tomēr ir piekrituši pakļauties F-1 komandu spiedienam un atgriezties pie kvalifikācijas formāta, kāds tika izmantots pēdējos sešus gadus.

"Pēc vienbalsīga komandu pieprasījuma FIA prezidents Žans Tods un komerciālo tiesību īpašnieku pārstāvis Bērnijs Eklstouns čempionāta interešu labā ir nosūtījuši F-1 komisijai un Pasaules motoru sporta padomei (WMSC) lūgumu atgriezties pie 2015. gadā izmantotās kvalifikācijas sistēmas," teikts FIA izplatītajā paziņojumā.

Ja šī prasība tiks apmierināta, jaunā vecā kvalifikācijas sistēma, ko ieviesa 2010. gadā, tiks izmantota jau nākamajā F-1 čempionāta posmā Ķīnā.

Turpmāk kvalifikācija notiks joprojām trijās sesijās; pēc pirmās un otrās sesijas atkritīs seši lēnākie braucēji, bet trešajā 10 ātrākie braucēji sacentīsies par "pole position".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!