Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA) ir radušās grūtības ar F-1 sacensību vadītāja vietnieka atrašanu pirms jaunās "Grand Prix" sezonas, vēsta ārzemju mediji.

Līdzšinējais F-1 sacensību vadītāja vietnieks Lorēns Mekīss pārgājis uz "Ferrari" F-1 komandu, bet viņa priekšgājējs, ilggadējais F-1 sacensību vadītāja Čārlija Vaitinga "labā roka" Hērbijs Blašs ir paziņojis, ka nevar strādāt F-1 sezonas atklāšanas posmā Austrālijā, jo aizņemts savā pašreizējā darbā.

Blašs sacensību vadītāja vietnieka pienākumus pildīja 20 gadus; Mekīss viņu nomainīja 2016. gadā. "Ferrari" F-1 komandai Mekīss drīkstēs pievienoties pēc trim mēnešiem, bet speciālists ir paziņojis, ka no sacensību vadītāja pienākumu pildīšanas atsakās nekavējoties.

Sacensību vadītāja vietnieks atbild par starta kārtību, iesildīšanās apli, startu un pirmajiem apļiem. Sacensību vadītājs Čārlijs Vaitings dod startu, pirms atgriežas sacensību vadības telpā. Viņa atbildībā ir arī sarkano karogu izkāršana un drošības mašīnas izsaukšana trasē.

Tā kā F-1 aprindās ir ļoti maz cilvēku ar attiecīgo pieredzi, FIA varētu meklēt palīdzību citos autosporta seriālos, lai atrastu F-1 sacensību vadītāja vietnieku, norāda britu izdevums "Autosport".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!