Foto: AP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē "IndyCar" otrajā posmā Ostinas trasē sensacionāli uzvarēja 19 gadus vecais Koltons Herta no "Harding Racing" komandas, kļūstot par jaunāko uzvarētāju šajā čempionātā. Savukārt "Formula E" sestajā posmā Ķīnā pirmo uzvaru šosezon guva pagājušā gada čempions Žans-Ēriks Verņē ("Techeetah").

"IndyCar" posms pirmo reizi norisinājās Ostinas trasē, kur sacensības aizvada arī F-1. Kvalifikācijā pirmo starta vietu izcīnīja Vils Pouers ("Penske-Chevrolet"), un arī sacensībās viņš ilgstoši bija vadībā. Aiz viņa brauca Aleksandrs Rosi ("Andretti Autosport") un Herta. Sacensību izšķirošie notikumi risinājās 15 apļus pirms sacensību beigām, kad Fēlikss Rosenkvists un Džeimss Hinčklifs sadūrās un avarēja. Pēc šīs avārijas visā trasē bija dzeltenie karogi un pilotiem vajadzēja samazināt ātrumu. Herta pirms avārijas paspēja veikt boksu apmeklējumu, bet Pouers un Rosi to darīja dzelteno karogu laikā un zaudēja savas pozīcijas. Turklāt Poueram boksu apmeklējumā bija problēmas, un viņš nevarēja atgriezties trasē.

Herta savu līderpozīciju nosargāja līdz finišam, kļūstot par jaunāko uzvarētāju "IndyCar" vēsturē. Aiz viņa ierindojās Džosefs Ņūgārdens ("Penske") un Raiens Hanters-Rejs ("Andretti Autosport").

Pēc diviem posmiem "IndyCar" kopvērtējumā līderis ar 93 punktiem ir Ņūgārdens, bet Herta tagad izvirzījies otrajā vietā ar 75 punktiem. Trešais ir Skots Diksons ar 57 punktiem.

Savukārt "Formula E" sestajā posmā, kas norisinājās Ķīnā, uzvaru izcīnīja Verņē, kurš pērn kļuva par čempionu. Francūzis startēja no otrās starta pozīcijas, jo kvalifikācijā ātrākais bija Olivers Roulends ("Nissan E.Dams"), taču Verņē sacensību vidusdaļā veica apdzīšanu un izvirzījās līderpozīcijā. No starta līdz finišam trešajā vietā brauca "BMW I Andretti" pilots Antonio Felikss da Kosta, tomēr uz viņu lielu spiedienu izdarīja Daniels Abts ("Audi Sport ABT"). Tiesa noslēgumā Abtu apsteidza Verņē komandas biedrs Andrē Loteters.

Jau pirmajā aplī no sacensībām izstājās čempionāta līderis Sems Bērds ("Envision Virgin"), kurš sadūrās ar Stofelu Vandūrnu ("HWA Racelab"). Pēc Aleksandra Simsa ("BMW I Andretti") izstāšanās pēc cīņas ar Lotereru trasē bija sarkanie karogi, taču vēlāk sadursmi piedzīvoja arī Lukas di Grassi ("Audi Sport ABT"), kurā no mugurpuses ietriecās Robins Frinjss ("Envision Virgin").

"Formula E" kopvērtējumā par līderi kļuvis da Kosta, kurš sešos posmos ticis pie 62 punktiem, par vienu punktu mazāk ir Žeromam D'Ambrosio ("Mahindra"), bet Vernjē pakāpies uz trešo vietu. Līdzšinējais līderis Bērds noslīdējis uz trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!