Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās vairāku formulu čempionātu posmi, kuros netrūka aizraujošu momentu.

"Formula E" čempionāta posmā Monako ielās par uzvarētāju kļuva Žans-Ēriks Vernjē no "Techeetah" komandas. Tādējādi viņš kļuva par pirmo braucēju šajā sezonā, kurš uzvarējis divos posmos. Līdz šim katrās sacensībās bija cits uzvarētājs. Otro vietu izcīnīja Olivers Roulends ("Nissan e.dams"), bet savu pirmo goda pjedestālu šajā čempionātā izcīnīja pieredzējušais F-1 braucējs Felipe Masa ("Venturi").

Čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem Vernjē kļuvis par līderi ar 87 punktiem, bet viens punkts mazāk ir viņa komandas biedram Andrē Lotereram. Robins Frinjs ("Virgin") ir trešajā vietā ar 81 punktu.

"IndyCar" sezonas piektajā posmā Indianapolisā mainīgos laika apstākļos lielisku uzvaru izrāva Saimons Paženo no "Penske-Chevrolet" vienības. Viņš lieliski prata adaptēties slapjajai trasei sacensību beigu daļā un divus apļus pirms finiša apsteidza Skotu Diksonu ("Chip Ganassi Racing"). Uz goda pjedestāla kāpa arī Džeks Hārvijs ("Meyer Shank Racing").

Šajā posmā divreiz problēmas boksos bija Fēliksam Rosenkvistam, kura "Chip Ganassi Racing" automašīna uzliesmoja pēc degvielas uzpildes. Taču viņš tika sūtīts trasē, kur lielajā ātrumā liesmas tika nodzēstas. Viņš finišēja astotajā pozīcijā, lai arī startēja no pirmās starta vietas.

Kopvērtējumā "Indycar" čempionātā līderis ir Džosefs Ņūgārdens ar 182 punktiem, Diksonam ir 176 punkti, bet trešais ar 146 punktiem ir Aleksandrs Rosi.

"Formula 2" čempionāta posmā Barselonā pirmajā sacīkstē uzvaru izcīnīja Nikolass Latifi no "Dams" komandas, kuram tā bija trešā uzvara šajā sezonā. Aiz sevis viņš atstāja Džeku Eitkenu ("Campos Racing") un ķīnieti Guanju Džu ("UNI-Virtuosi"). Savukārt sprinta sacensībās savu pirmo sezonas uzvaru guva Niks de Frīss ("ART Grand Prix"), bet uz goda pjedestāla kāpa arī Luka Gioto ("UNI-Virtuosi") un Kalums Ilots ("Charouz Racing System").

Lielu uzmanību izpelnījušais Miks Šūmahers šajā posmā netika labāko desmitniekā, finišējot 15. un 12. vietā.

"Formula 3" čempionāta sezonas pirmajā posmā Barselonā pirmajā braucienā uzvaru izcīnīja Roberts Švarcmans ("Prema"). 17 gadus vecais dāņu talants Kristians Lundgards ("ART") piecu sekunžu soda dēļ zaudēja uzvaru posmā, bet trešo vietu izcīnīja Markuss Armstrongs ("Prema"). Otrajā braucienā ātrākais bija "Prema" braucējs Jehans Daruvala, taču otro vietu izcīnīja Igaunijas sportists Juri Vips ("Hitech"). Niko Kari ("Trident) ierindojās trešajā vietā, apsteidzot pirmā brauciena uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!