Piektdien, 19. maijā, ar kvalifikācijas posmu sākās Latvijas un Lietuvas rallija čempionāta posma "Rally Talsi" 50 gadu jubilejas sacensības. Starp 25 dalībniekiem ātrāko laiku uzrādīja lietuvieši Martins Samsons / Mindaugs Varža, kuri brauc ar pilnpiedziņas "BMW M3X". Otrais ātrākais laiks jaunā somu talanta Kalles Rovanpera ekipāžai, bet trešie – latvieši Raimonds Kisiels / Arnis Ronis.

3,9 km garajā kvalifikācijas posmā piedalījās 25 ekipāžas, kurām piešķirts augstākais starta numurs. Atbilstoši uzrādītajam laikam kvalifikācijas posmā ātrākās 14 ekipāžas sestdien "Rally Talsi" atklāšanas ceremonijas laikā izvēlēsies savu starta pozīciju rallija pirmajam aplim. Šādi Samsons savu starta pozīciju izvēlēsies pirmais, bet kā pēdējais to darīs Jānis Vorobjovs.

Savukārt tās vienpadsmit ekipāžas, kas nekvalificējās starta vietu izvēles procedūrai, sestdien paredzētajos ātrumposmos startēs atbilstoši uzrādītajam laikam – sākot ar ātrāko ekipāžu no 15. starta pozīcijas.

"Ātrākais laiks arī mums pašiem ir mazs pārsteigums, jo tajā startējām bez lielas sagatavošanās. Turklāt kvalifikācijas posma distance ir īsa, tāpēc svarīgi bija nekļūdīties, jo zaudēto šeit vairs neatgūt. Liels prieks, ka viss izdevās, un mums ir lieliska iespēja starta vietu izvēlēties pirmajiem, kad pieejamas visas iespējas – no pirmās līdz četrpadsmitajai.

Kas attiecas par ralliju, viss ir ļoti labi. Iepazīšanās ar trasi notiek pēc plāna, arī mašīna ir tehniskā kārtībā un nesagādā nekādas rūpes. Tagad vien atliek izdomāt, kuru starta pozīciju izvēlēties – cerams, ka nekļūdīsimies," pēc kvalifikācijas posma stāsta Martins Samsons.

"Rally Talsi" rīkotājs visiem rallija apmeklētājiem atgādina, ka autosporta sacensības ir paaugstinātas bīstamības pasākums, un drošība ir atkarīga tikai un vienīgi no pašu apmeklētāju rīcības ātrumposmu norises vietā. Rallija vērošanai skatītājus lūdz izvēlēties īpaši izveidotos skatpunktus, kuros sacensību rīkotājs iespēju robežās būs veicis drošības un piesardzības pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!