Foto: Dace Teibe

Baltijas čempionāta motošosejas sezonas atklāšana iesākusies ar jaunu trases rekordu – "Porsche Ring" trasē, Pērnavā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 20. un 21. maijā, notika 2023. gada pirmais Baltijas čempionāta posms motošosejā, kas paralēli bija arī ieskaite Lietuvas, Latvijas, kā arī Igaunijas čempionāta posmam motošosejā.

Sacensību visjaudīgākās "Superbike" klases talantīgais Igauņu sportists Hanness Somerss pārspēja pats sevi un uzstādīja jaunu trases rekordu – 1:12,586. Iepriekšējais trases rekords piederēja viņam pašam, un tas bija 1:13.568.

Somerss bija ļoti priecīgs par saviem sasniegumiem un minēja, ka viņa lielais mērķis šogad ir uzvarēt Vācijas čempionātā, bet mazais mērķis mājās, Igaunijā, ir pārspēt maģisko 11 sekunžu barjeru: "Tā ir laba mēraukla, lai redzētu savu progresu."

"Superbike" klasē uzvaru izcīnījušais Somerss aiz sevis atstāja Somijas sportistu Villi Valtonenu. Spraigā cīņa starp Igaunijas sportistu Hanno Veltu un Lietuvas sportistu Šarūnu Pladu ar četru sekunžu atšķirību trešo vietu izcīnīja Plads.

"Superbike" klasē no Latvijas piedalījās trīs sportisti – Ivo Vinniņš, Mārcis Pirtnieks un Sergejs Paņēvins. Neskatoties uz to, ka Mārcim Pirtniekam šī bija pirmā reize "Superbike" klasē, 18 sportistu konkurencē viņš ierindojās 6. vietā. Ivo un Sergejs spraigā cīņā savā starpā dalīja 9. un 10. vietu – Sergejs ierindojās 9. vietā, bet Ivo 10 vietā.

"B1200" klasē no Latvijas sportistiem ceturto vietu izcīnīja Māris Grīviņš, bet "Superstock 600" klasē Latviju pārstāvēja brāļi Gints un Juris Apiņi. "C1200" klasē godpilno pirmo vietu ieņēma Latvijas sportists Elāns Katkovskis, aiz sevis atstājot lietuviešu sportistus – Tomasu Melniku un Aurimu Jankūnu.

Elāns Katkovskis bija ļoti priecīgs par sasniegtajiem rezultātiem, jo šajā sporta veidā iesaistījās tikai pirms gada. Savukārt "C600" klasē Latvijas sportists Ģirts Feldbergs ieguva 3. vietu, bet pirmo un otro vietu izcīnīja Lietuvas braucēji.

Ar asarām acīs pilna cīņa notika "Supersport 300" klasē, kur starp igauņu sportistiem par 0,027 milisekundēm izšķīrās pirmā un otrā vieta. Pirmo vietu ieguva igauņu sportiste – Selīna Kazakova (14:18.657), bet otro vietu ieguva Hugo-Brents Freimans (14:18.684).

"Street" klasē godalgotas vietas guva divi Latvijas sportisti – pirmo vietu izcīnīja Edagrs Krūmiņš, bet otro vietu izcīnīja Ritvars Dortāns, aiz sevis otrajā vietā atstājot Igaunijas sportistu Jāgupu Restju.

Paralēli čempionāta posmam pirmajā dienā visiem bija iespēja skatīties un piedalīties "CR Moto" organizētajā "Track Day" ar "MiniGP" sacensībām bērniem un retro motociklu parādi, kā arī svētdien varēja sekot līdzi blakusvāģu sacensībām.

Praktiski visi Latvijas sportisti atzīmēja, ka sacensības bija organizētas ļoti labā līmenī un pati "Porsche Ring" trase ir vispiemērotākā motošosejas sacensībām Baltijas valstīs. Gan organizatori, gan moto braucēji uzsvēra, ka ir patīkami redzēt, ka sportisti ir sapulcējušies tik kuplā skaitā, lai piedalītos ļoti spēcīgā konkurencē. "Superbike" klases sportists no Somijas Ville Valtonens un Latvijas sportists Māris Grīviņš minēja, ka ir laiks apdomāt, ko vajag un var uzlabot, lai apļa laiks uzlabotos, jo pēdējā laikā tas ir palicis stabils.

Nākamais Baltijas čempionāta posms motošosejā notiks 1. un 2. jūlijā Biķernieku trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!