Foto: Anatolijs Calko

Viens no pieredzējušakajiem autošosejas pilotiem Latvijā Konstantīns Calko aizvadītajā nedēļas nogalē piedalījās tradicionālajās 1000 km sacīkstēs Lietuvā un palīdzēja Latvijas komandai "Flash Racing Latvia" izcīnīt otro vietu savā klasē.

Calko partneri "Flash Racing Latvia" komandā, kas startēja D2 klases ieskaitē ar "BMW 330D" mašīnu, bija Arturs un Vilnis Batraki. Absolūtajā komandu vērtējumā "Flash Racing Latvia" ierindojās 28. vietā, kopumā finišu sasniedza 35 no 39 komandām. Sacīkstē "Flash Racing Latvia" izbrauca 260 apļus.

No Latvijas braucējiem Palangā startēja arī Toms Bērziņš, kurš pārstāvēja Lietuvas komandu "Liqui-Moly Racing Team Lithuania" ("BMW E90edva"). Tā A3000+ klasē ieņēma ceturto vietu, bet absolūtajā vērtējumā ierindojās 10. vietā.

2017. gada 1000 km sacīkstē uzvarēja "Skuba Dream" komanda, kas startēja ar GT klases "Porsche 911 GT3" automašīnu. Šīs komandas piloti – Egidijs Valeiša, Ignass un Jons Gelžini – trasē pavadīja kopumā astoņas stundas, 54 minūtes un 33,408 sekundes jeb 373 apļus. Otra labākā bija "Skuba Racing Team" ("BMW M3 V8"), kas veica par septiņiem apļiem mazāk. Trešajā vietā "MOJO Lounge by JR Motorsport" no Nīderlandes ("BMW E46 GTR"), kas bija A3000+ klases uzvarētāji. Viņi veica tikpat apļu, cik otrās vietas ieguvēji, taču zaudēja lietuviešiem 16,2 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!