Viens no Latvijas spēcīgākajiem autosporta pilotiem Haralds Šlēgelmilhs aprīļa sākumā viesojās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) onkoloģijas nodaļā, kurā mazajiem pacientiem stāstīja par savu nodarbošanos un ļāva pašiem izmēģināt braukšanas azartu pa slimnīcas gaiteņiem.

"Neskatoties uz visām grūtībām, kas jāpiedzīvo šiem bērniem, pārsteidza viņu optimisms un dzīvesprieks. Dienas beigās sarīkojām arī "sacensības", kas sagādāja lielu prieku un īpašas emocijas kā bērniem, tā arī mums pašiem," saka Haralds Šlēgelmilhs.

Šlēgelmilhs kopā ar stūrmani Artūru Pumpuru centīsies ar autosporta palīdzību aktualizēt ar onkoloģiski slimo bērnu un jauniešu ārstēšanas problēmu risinājumus. Uz ekipāžas sporta automašīnas, kas brauks "Rally Talsi", būs izvietotas Vislatvijas bērnu pretvēža kustības "RH3 Fonda" un tā ziedojuma tālruņa numura +371 90006387 uzlīmes, kas aicinās ikvienu autosporta atbalstītāju iesaistīties un ziedot.

"RH3 Fonds" izveidots, lai BKUS onkoloģijas nodaļās esošajiem bērniem un jauniešiem nodrošinātu veselīgu un sabalansētu uzturu ārstēšanas laikā, rehabilitāciju, psihologa vizītes, kā arī apmaksātu citus steidzamus un ārkārtas gadījumus.

"Ikdienā mēs satraucamies par tādiem niekiem kā sastrēgumi uz ielas vai neatbildētu e-pastu priekšniekam, bet ar "RH3 Fonda" starpniecību vēlamies uzrunāt līdzcilvēkus un likt aizdomāties par dzīves pamatvērtībām," iesaistīties fonda aktivitātēs aicina Artūrs Pumpurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!