Aizvadītā nedēļas nogalē jubilejas, desmito, "333 Ziemas kausa" sezonu standarta klases automašīnām sporta kompleksā "333" atklāja 98 braucēji, piedaloties "Autoeksperts" pirmajā sacensību posmā, informē sacensību rīkotāji.
Dalībnieki startēja pēc šīs sezonas jaunās ieskaites sistēmas profesionāļu (PRO) un amatieru (AM) grupās, sacenšoties pēc klasiskā formāta – 10 minūšu braucieni grupās, uzrādot vienu ātrāko apļa laiku. Pirmo reizi sacensības piedalījās arī jaunie autosportisti un braucēji no Lietuvas.

Sacensību diena tika atklāta ar startu 33 pilnpiedziņas automašīnām. Pirmais uz starta izgāja Sandis Eislers, noslēgumā arī izcīnot uzvaru PRO grupā, savukārt AM ieskaitē uzvarēja Jānis Ozoliņš.

Priekšpiedziņas klasē startēja un visus pārsteidzs līdz šim jaunākais "333 Ziemas kauss" dalībnieks – deviņgadīgais kartingists Tomass Štolcermanis, pārsteidzot un uzrādot konkurētspējīgus rezultātus gan AM, gan PRO klases rezultātos. Tiesa, tehniskas kļūmes dēļ Tomass otrajā braucienā nefinišēja. Tehniskas ķibeles piemeklēja arī pieredzes bagātos brāļus Spīķus, kuriem arī otrajā braucienā nācās izstāties no dalības sacensībās.

PRO grupa uzvarēja Arvis Bērziņš, AM grupā – Andis Gluškovs.

Aizmugures piedziņas klasē AM grupā pirmo vietu izcīnīja Kārlis Karāns, PRO ieskaitē - Jānis Apsītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!