Foto: DELFI

Latvijas autosporta komanda "Sports Racing Technologies" (SRT) šajā nedēļā dodas uz tālāko ralliju savā sacensību kalendārā - Eiropas čempionāta (ERČ) posmu "SATA Rallye Acores", kas notiek 5000 kilometru attālumā no Rīgas, kur atrodas komandas bāze.

"SATA Rallye Acores", kas šogad atzīmēs 50.jubileju, ir trešais posms ERČ junioru ieskaitē, kur startē Latvijas ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins. Šajā čempionātā ir iekļauti seši posmi un Azoru salas iezīmē seriāla vidusšķirtni. Sirmacis pēc diviem posmiem - "Rally Liepāja" un "Circuit of Ireland" - junioru vērtējumā ieņem trešo vietu. Azoru salu rallijs risināsies uz grants seguma, kas mūsu sportistiem ir labi pazīstams un pierastāks. Atlikušie trīs posmi būs Beļģijā, Igaunijā un Čehijā, un divi no tiem būs asfalta ralliji.

SRT komanda Azoru salu rallijā piedalīsies ar divām ekipāžām - Sirmaci un Latviju pārstāvošo krievu pilotu Vasīliju Grjazinu.

SRT komandas baltais autobuss ar sportistu ekipējumu, personiskajām mantām, riepām, rezerves daļām, servisa aprīkojumu un divām sporta mašīnām uz Portugālei piederošo salu Atlantijas okeānā izbrauca ceturtdien, 21.maijā, lai Ponta Deglada ierastos pēc 10 dienām.

Autobusam jāveic ceļš cauri visai Eiropai uz Lisabonu, kas ir četri tūkstoši kilometru, un tad sekos 1000 kilometru brauciens četru dienu garumā ar prāmi uz Azoru salām. Interesanti, ka autobuss uz prāmja būs "viens pats" - šis ir peldlīdzeklis tikai transportlīdzekļiem, bez pasažieriem. Šoferīši savu balto busu ieraudzīs tikai galā, Ponta Delgado, kur viņiem jānokļūst ar lidmašīnu.

Rīgā autobuss atgriezīsies tikai jūlijā, pēc Beļģijas ERČ posma, jo komanda pēc Azoru salu rallija vēl piedalīsies treniņsacensībās Vācijā un tad "pa taisno" dosies uz Beļģiju.

Materiāls tapis sadarbībā ar Latvijas autosporta komandu "Sports Racing Technologies".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!