Foto: Publicitātes foto
Pagājušās nedēļas nogalē, Rīgā, tika aizvadītas 2020.gada sezonas noslēdzošās drifta sacensības "Baltic Grand Final", kurās tika noskaidroti Latvijas, Livonijas, Baltijas kā arī Lietuvas čempioni driftā. Tikai 15 gadu vecumā par jaunāko Latvijas un Baltijas čempionu kļuva Nikolass Bertāns.

Bertāns uz šīm sacīkstēm ieradās jau kā kopvērtējuma līderis, lai gan tikai ar vienu punkta pārsvaru pār lietuvieti Benediktu Čirbu. Kvalifikācijā Bertāns uzstādīja trešo labāko rezultātu, paliekot aiz Bluša un lietuvieša Ivanauska.

Sacensību laikā organizatori lēma, ka tandēmu cīņās tiks braukts Top 24, kas nozīmēja, ka Bertāns automātiski iekļūst TOP16. Top16 Bertāns pieveica Raivi Alkšāru. Top 8 cīņā par iekļūšanu TOP 4 Bertānam pretinieks bija lietuvietis Zabulions. Tā kā lietuvietis savā iepriekšējā tandēmu cīņā iebrauca betona sienā, līdz tandēmam ar Bertānu viņam neizdevās salabot savu auto, tā rezultātā Nikolass automātiski iekļuva Top 4.

Top 4 Bertānam pretī stājās Blušs, bet jau pirms Top 4 cīņām Bertānam čempiona tituls kopvērtējumā jau bija nodrošināts. Sekojošajos braucienos abi piloti trasē demonstrēja fantastisku un ļoti līdzīgu cīņu, tomēr, Bertāns nobrauca precīzāku vadošo braucienu, tādejādi šajā cīņā svinot uzvaru.

Finālā Bertānam bija cīņa par pirmo vietu ar lietuvieti Andrusu Vasiļausku, kurš tieši Rīgas posmā bija viens no galvenajiem pretendentiem uz savas valsts čempiona titulu. Bertāns turpināja demonstrēt ātru un precīzu braukšanu arī fināla cīņā, tomēr sekojošajā braucienā sagriezās. Savukārt Vasiļausks, braucot pa priekšu, pārāk lielā ātrumā izbraucot uz taisnes pretī tribīnēm, pārcentās un bija spiests strauji samazināt ātrumu, bremzējot ar leņķi, kā rezultātā Bertāns bija spiests izvairīties no sadursmes, kas tad arī bija par sagriešanās iemeslu. Tiesneši ilgi vērtēja šo braucienu, rezultātā par uzvarētāju šajā cīņā un arī pēdējā posmā tika atzīts Bertāns.

Pēc šī posma Bertāna tuvākaiskonkurents Benedikts Čirba ierindojās Baltijas kopvērtējuma otrajā vietā, atpaliekot no Bertāna par 54 punktiem, bet trešajā vietā - igaunis Olivers Randalu.

"Protams, ka esmu priecīgs par šādu sezonas iznākumu. 2020.gada sezonu iesāku jau janvārī Omānā, kas noteikti deva man pārliecību sezonas sākumā. Šī vasara izvērtās ļoti spraiga un intensīva. Lielākie konkurenti bija mans komandas biedrs lietuvietis Benediktas Čirba, kurš pēdējos divos posmos startēja ar aizlienētu auto, kas arī liedza pacīnīties līdz galam un igaunis Oliver Randalu. Debijas sezona un čempiona tituls man ir ļoti nozīmīgs sasniegums, bet es saprotu, ka šis ir tikai karjeras sākums, man ir vēl tik daudz jāmācās, jātrenējas, un, redzot kādu sniegumu demonstrē šogad pārējie latvieši, viņi neļaus man tik viegli uzvarēt nākamgad, priekšā būs ļoti sīva cīņa 2021. gada sezonā, to es zinu noteikti, un nespēju sagaidīt! Vēlos pateikt milzīgu paldies visiem maniem atbalstītājiem, manai ģimenei, manai komandai, kuri man tic un motivē, un, protams visiem drifteriem par fantastisku sezonu," saka Bertāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!