Latvijas piloti Reinis Nitišs un Jānis Baumanis piektdien, 7. maijā, aizvadīja pirmos kvalifikācijas braucienus pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") otrajā posmā Vācijā, kas notiek leģendārajā Hokenheimas trasē, paralēli ar Vācijas salonmašīnu čempionāta (DTM) sacensībām.

Pēc pirmajām divām kvalifikācijām 20 dalībnieku konkurencē Nitišs "Supercar klasē ierindojas piektajā vietā, Baumanis - astotajā. Sestdien sportisti aizvadīs divas noslēdzošās kvalifikācijas. Interesanti, ka uz starta nespēja iziet abu Latvijas pilotu pārstāvēto komandu - "ALL-INKL.COM Muennich Motorsport" un "World RX Team Austria" - īpašnieki Renē Minnihs un Makss Puhers. Viņu mašīnas netika sagatavotas sacīkstei līdz startam.

"Diena iesākās ne uz tās pašas labākās nots, jo treniņbraucienos laika ierobežojuma dēļ trasē devāmies par vienu reizi mazāk kā plānots, un pirms kvalifikācijas sākuma nebijām līdz galam pārliecināti, kā saregulēt automašīnu," saka Reinis. "Tomēr jau ar pirmo startu viss izdevās lieliski un trasē varēju demonstrēt pārliecinošu sniegumu. Liels prieks, ka šobrīd esmu piektajā vietā, un pusceļā uz pusfinālu. Konkurenti ir vien 12 punktu attālumā un esmu pārliecināts, ka rīt mūs sagaida ļoti spraiga cīņa par iekļūšanu pusfinālā un iespēju startēt arī svētdien!"

Ar tehniskām problēmām dienas sākumā saskārās arī Jānis Baumanis, taču otrajā kvalifikācijā viņam izdevās uzvarēt savā braucienā un pacelties uz astoto vietu. "Pirmā diena sākās diezgan slikti - kad pārējie sportisti jau pusstundu brauca treniņos, mana mašīna stāvēja neiedarbināta servisa parkā, bet komandas mehāniķi spēja novērst problēmas un man izdevās veikt vismaz dažus apļus," portālam "Delfi" atklāja Jānis. "Mašīnai nestrādāja rokasbremze un šādā trasē, kur ir daudz atpakaļejošo līkumu, tā ir ļoti svarīga, tāpēc man vajadzēja piekoriģēt savu braukšanu."

Nitišam ir vienāds punktu skaits ar vēl diviem konkurentiem, Kevinu Eriksonu un Peteru Solbergu.

"Uz pirmo kvalifikāciju problēmas bija novērstas; man pirmajā braucienā bija visai slikts starts, sanāca sadursme ar Niklasu Gronholmu un komandas biedru Timuru Timerzjanovu, tika pārsista labā priekšējā riepa, kas sāka lēnām izlaist gaisu un kreisajos līkumos mašīna kļuva nevaldāma. Taču ar visu to uzrādīja 12. rezultātu, par ko pats biju izbrīnīts," stāsta Baumanis. "Otrajā braucienā atkal nesanāca labākais starts, bija neliela kontaktu cīņa pirmajā līkumā ar Līemu Doranu, un es izbraucu kā pirmais. Turpināju braukt savā ritmā, biju ļoti apmierināts ar mašīnu, pēc brauciena sapratu, ka varēju būt vēl ātrāks, bet tas jau ir - kā būtu, ja būtu. Prieks, ka sasniedzu ceturto labāko rezultātu otrajā kvalifikācijā, kas ir ļoti labi, ņemot vērā, kā diena iesākās."

Ne pārāk veiksmīga pirmā kvalifikācijas braucienu diena sanāca pirmā posma uzvarētājam Peteram Solbergam. Pirmajā kvalifikācijā viņš bija ātrākais savā braucienā, taču tikai piektais ātrākais kopējā vērtējumā, savukārt otrajā kvalifikācijā Solbergam tikai 10. laiks un pēdējā, piektā vieta savā braucienā.

Ātrākie pēc divām no četrām kvalifikācijām ir zviedri Matiass Ekstrēms un Johans Kristofersons.

Sestdien, 7. maijā, sportisti veiks atlikušos divus kvalifikācijas braucienus, bet svētdien 12 ātrākos dalībniekus četru kvalifikāciju summā gaida pusfināls, no kura labākie seši iekļūs finālā.

Vācijas posma rezultāti pēc divām kvalifikācijas kārtām:

Avots: WorldRX.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!