Foto: Toms Paipals
Aizvadītajās brīvdienās Saldus moto trasē "Silavotiņi" norisinājās Latvijas kausa izcīņas 2. posms motokrosā, solo klasēm, kā arī Oskara Kalpaka piemiņas kausa izcīņa motokrosā komandām, kur trešajā vietā ierindojās vietējie - "Saldus Motoklubs", otrajā vietā "X99/Slīterāni", bet uzvaras laurus plūca "Moto Mafia", informē sacensību rīkotāji.

"Prieks, ka šo vasaras svētdienu 150 motosportisti pavadīja motokrosa sacensībās, ka bija salīdzinoši maz traumu sportistiem, tas ir ļoti svarīgi. Lielākoties bija labvēlīgi laika apstākļi, tikai vienā braucienā lietus, bet tas skatītājiem tikai "uzsita asumiņu". Jau daudzus gadus organizēju motokrosa sacensības un reizēm, skatoties uz igauņiem, piemetas mazvērtības kompleksi, tāpēc novēlu sev un citiem, lai tādu mirkļu būtu pēc iespējas mazāk," saka pasākuma organizators Aidis Herings.

Lai sacensību intriga būtu lielāka, paralēli notika arī komandu kopvērtējuma sacensības, dalību bija pieteikušas astoņas komandas, un līdz pat apbalvošanas mirklim nebija skaidrs, kurš būs uzvarētājs.

"Pirms sacensībām rūpīgi gatavojāmies, domājām komandas taktiku, bija skaidrs, ka tikai saviem spēkiem tikt galā nevaram," saka uzvarētāju, komandas "Moto Mafia" vadītājs Edgars Rutkis. "Īpaši liels paldies Filipam Kempelim, kas piekrita sadarboties un nu jau kā pasaules līmeņa braucējs 65 cm3 klasē ar mums startēja Kirils Maslovs, kas finišēja kā līderis. Savukārt 85 cm3 klasē otro vietu izcīnīja Edvards Bidzāns, kas arī nesa svarīgus punktus kopvērtējumā. Pirms pieaugušo braucieniem, jaunieši savu darbu jau bija paveikuši izcili, atlika pārējiem braukt stabili un izdarīt savu darbu. Esmu gandarīts, ka salīdzinoši jaunai komandai, kas brauc savam priekam un ir amatieri spēj pierādīt, ka uzvaras ir iespējamas."

Individuālajās cīņās starp pašiem mazākajiem jeb MX50 klases uzvarēja Ričards Aļens-Gaļcins, otrais Raivo Laicāns, bet trešais Jēkabs Kubuliņš. MX65 klasē pārliecinošs līderis bija Kirils Maslovs, otrais Jānis Mārtiņš Reišulis, bet trešajā vietā Uldis Freibergs. MX85 klasē sīvā cīņā uzvaru izcīnīja Mairis Pumpurs, otrais Edvards Bidzāns, bet trešais Erlands Mackons no Lietuvas.

Starp MX125 klases pilotiem uzvarēja Niks Niklāvs Sūna, otrais Ralfs Edgars Ozoliņš, bet trešais Pavels Mangushevs. Sacensībās piedalījās arī trīs dāmas, no kurām trešā lietuviete Adrija Skudutīte, otrā Anna Lankovska, bet trešā Anna Stecjuka.

Iesācēju klase kā allaž kupli pārstāvēta, starp 29 pilotiem uzvaras laurus arī otrajā posmā plūca Mārtiņš Marķitāns, kas šobrīd ir arī kopvērtējuma līderis, otrajā Ričards Birģelis, bet trešais Andris Jonaitis.

A25+klasē uzvara mājiniekam, Rinaldam Heringam. Otrais Jurģis Žukas, bet trešais Krists Zicmanis. A35+ klasē arī uzvara "Saldus Motokluba" pilotam, Raimondam Baltgalvim, otrais Mareks Lavrovs, bet trešajā vietā Jānis Mironovs. A16+ ātrākais šodien Kristaps Kalējs, otrajā vietā Renārs Līmanis, bet trešajā Gunvaldis Vēsmiņš.

"Open" klasē uzvaru pārliecinoši izcīnīja Dāvis Ivanovs, otro vietu izcīnīja Arnolds Sniķers, bet trešajā vietā Kristers Drevinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!