Sestdien ar svinīgo atklāšanu, prioritātes ekipāžu starta pozīciju izvēli un pirmajiem sešiem ātrumposmiem, sākās Latvijas un Lietuvas rallija čempionāta posma "Rally Talsi" 50 gadu jubilejas sacensības. Sacensību diena noslēdzās ar plaši apmeklēto pilsētas ātrumposmu "Talsi City Special", pēc kura līderpozīcijā izvirzījās piecpadsmit gadus jaunais somu talants Kalle Rovanpera, informē rīkotāji.

Otrajā vietā, tikai 1,06 sekundes aiz līdera ierindojies lietuvietis Vitauts Šveds, bet trešajā pozīcijā vēl viens Lietuvas pārstāvis Giedrs Notks. "Rally Talsi" noslēgsies svētdien, kad dalībnieki būs veikuši vēl piecus ātrumposmus.

Sestdien norisinājās rallija pirmie seši ātrumposmi, ar kopējo distanci 49,88 kilometri. Lai gan ātrāko laiku visos dienas ātrumposmos uzrādīja lietuvietis Martins Samsons (viņam arī ātrākais laiks piektdien notikušajā kvalifikācijā), sacensību dienas izskaņā izrādījās, ka ekipāža vienā no rallija laika kontrolēm iebraukusi ar apsteidzi, tādējādi saņemot minūtes sodu un kopvērtējumā noslīdot uz piekto pozīciju – 27,08 sekundes aiz līdera.

Šādi, līderpozīcijā izvirzījās soms Rovanpera, kuram jau pirmās dienas laikā izvērtās aizraujoša spēkošanās ar pieredzējušo lietuvieti Švedu – pārmaiņus ātrāko laiku uzrādīja te viena, te otra ekipāža, divas reizes apmainoties arī ar pozīciju kopvērtējumā, dienu noslēdzot vien 1,06 sekunžu atstatumā viena no otra. Lietuvietis Šveds izvirzījies vadībā arī cīņā par ceļojošo Čempionu Kausu, iekrājot 24,34 sekunžu pārsvaru pār Jāni Vorobjovu, kurš vienlaicīgi arī ātrākais no latviešiem.

"Šī bija lieliska diena, paveicām visu kā nākas – ātrumposmus izbraucām tīri un bez kļūdām! Arī ar mašīnu viss ir kārtībā, un vismaz tehniskā jomā mums nav nekādu raižu, sagaidot startu svētdien. Kas attiecas par rezultātu, man šobrīd nav nekādas priekšnojautas – startēsim kā pirmā ekipāža, un nav nekāds noslēpums – grunts rallijos tā nav izdevīgākā starta pozīcija!" pirmās dienas izskaņā piesardzīgs bija Rovanpera.

"Piektdien notikušajā kvalifikācijā pieredzējām auto turbīnas defektu, un, tikai pateicoties lieliskai sacensību organizācijai un sacensību vadītāja darbam, šodien varējām startēt no augstākas pozīcijas kā to prasīja mūsu rezultāts! Lai gan dienas sākumā ātruma vēl mazliet trūka, tad jau ar dienas noslēgumā parādīto sniegumu esmu ļoti apmierināts. Ņemot vērā visus apstākļus, šis bija labākais rezultāts, kādu šodien varējām sasniegt. Svētdien vispirms domāsim par pozīciju kopvērtējumā, un tikai tad par Čempionu Kausu – bet, ja izdosies viens, tad izdosies arī otrs!" sacījis Šveds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!