Latvijas autosportists Reinis Nitišs otrdien "Verte Auto" telpās prezentēja "Škoda Fabia EVO RX" automašīnu, ar kuru viņš piedalīsies pasaules rallijkrosa čempionāta posmā "Neste World RX of Riga".

Šajā sezonā neviens no Latvijas pilotiem neaizvada "Word RX" sezonu, taču Nitišs pirms Rīgas posma vienojās ar 2018. gada Eiropas autokrosa un rallijkrosa čempionāta dalībnieka Ernesta Staponka komandu "ESmotorsport" par Rīgas posma aizvadīšanu.

"Man īsti nav atbildes, kā attapos šeit. Bija viens zvans, sekoja satikšanās, testi Lietuvā, vēl viens zvans un tā nu mēs nonācām šeit. Biju jau aizgājis no rallijkrosa, bet šis tomēr ir mājas posms. Ja ko dara, tad tas ir jādara Rīgā," preses konferencē sacīja Nitišs. "No manas puses arī bija interese, jo rallijkross joprojām ir sirdij tuvs pēc tik daudz gadiem un mīlestība pret to nekur nav zudusi. Esmu ļoti priecīgs, ka sēžam šeit un nedēļas nogalē "dosim virsū".

"Aizvadījām vienu testu dienu Lietuvā, kā arī uzreiz pēc Somijas posma Kouvolas trasē. Salīdzināt rezultātus ar citiem braucējiem gan ir sarežģīti, jo svētdien lija lietus un trase bija netīra. Esmu ļoti priecīgs, ka mašīnu ir izdevies sagatavot tā, ka tā ļoti labi klausa un ir viegli braucama," viņš turpināja. "Ļoti viegli var just, kad tiek veiktas izmaiņas piekares regulējumos. Rītdien vēl aizvadīsim nelielu treniņu "Sporta kompleksa 333" trasē, lai saprastu nianses un tad jau gatavosimies sestdienas treniņu sesijai."

Nitišs nav noskaņojies cīnīties par kaut ko konkrētu Rīgas posmā. "Paši saprotam, cik treniņi ir veikti un to, ka mašīna šosezon vēl nav bijusi uz starta. Neceram uz uzvaru, pjedestālu vai top 6. Vienkārši brauksim un centīsimies izdarīt visu, ko var izdarīt," uzsvēra autosportists..

Nitišs un "ESmotorsport" pēc Rīgas posma sēdīsies pie sarunu galda, lai pārrunātu iespējamo sadarbību turpmāk.

"Nupat ar komandas vadītāju norunājām, ka rītdien vakariņas apvienosim ar nelielu komandas sapulcīti. Redzēs, kur tas mūs aizvedīs, bet pirmais uzdevums būs nobraukt sacīkstes un tad atgriezīsimies pie šīs sarunas svētdienas vakarā," atzina Nitišs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!