Foto: Raimonds Volonts
Pagājušās nedēļas nogales sestdienā, 17. februārī, Biķernieku trasē ar piekto posmu noslēdzās Rīgas Ziemas kausa sezona. Kopvērtējuma cīņas bija spraigas, un daudzās klasēs uzvarētāji tika noskaidroti vien pašos pēdējos braucienos, gādājot par intrigu un spriedzi visas dienas garumā.

Tāpat kā iepriekšējos divos arī piektajā posmā trasi klāja sniegs un ledus, liekot dalībniekiem braukt prātīgi un precīzi. Uz starta stājās 134 braucēji, no kuriem visvairāk – 18 – piedalījās "4WD Open" klasē. Šajā un arī 4WD ieskaitē uzvaru svinēja Artis Vicinskis ("Subaru Impreza"), kurš līdz ar to sev nodrošināja arī pirmās vietas sezonas kopvērtējumā. Jāatzīmē, ka Vicinskim pēdējā posmā "Sailun 4WD" klasē pietika ar otro vietu, lai izcīnītu sezonas titulu arī trešajā pilnpiedziņas ieskaitē.

"Sailun 2WD" ieskaitē ar veiksmīgiem pēdējiem posmiem un uzvaru sezonas noslēgumā sev pirmo vietu kopvērtējumā nodrošināja Aigars Odziņš ("Opel Astra"). Turpretim 2WD klasē bija novērojamas patiesi dramatiskas cīņas, jo par sezonas uzvaru cīkstējās Otto Birznieks ar "Opel Astra", Renārs Zapackis ar "Honda Civic" un Nauris Aizsils ar "VW Golf".

Lai arī uzvaru posmā izcīnīja Zapackis un viņam kopvērtējumā bija vienāds punktu skaits ar Aizsilu, par sezonas uzvarētāju, pamatojoties uz vienu otro vietu vairāk, kronēts Aizsils. "2WD Open" klasē noslēdzošajā posmā pirmais bija Artūrs Bondars ("Opel Astra"), tomēr kopvērtējumā uzvara jau iepriekš pieminētajam Birzniekam.

Aizmugures piedziņas jeb RWD ieskaitēs pēdējais posms iezīmēja visas sezonas garumā redzēto. Uzvaras "Sailun RWD", RWD un "RWD Open" klasēs izcīnīja Kaspars Mamons (BMW 3. sērija), tādējādi triumfējot arī visu triju klašu kopvērtējumā. Ar stabilu sniegumu otrais visās trijās ieskaitēs sezonas griezumā Jānis Visockis (BMW 3. sērija).

"Audi quattro" klasē pirmo vietu noslēdzošajās sezonas sacensībās izcīnīja Rīgas Ziemas kausa debitants Edgars Tralla ar "Audi A4". Uz pēdējo posmu kā līderis šajā ieskaitē ieradās Raivo Dripe ("Audi 90"), tomēr viņam sacīkstes izvērtās neveiksmīgi, kas uz pirmo vietu kopvērtējumā ļāva pakāpties Intam Dimiņam ("Audi 90"). Sīvas cīņas norisinājās arī Dāmu klasē, kur pēdējā posmā kopvērtējuma līdere Linda Cikmača piedalījās ar "Subaru Impreza". Viņa spēja uzvarēt, attiecīgi nosargājot pirmo vietu sezonā pār Lindu Kundziņu ("Audi A3").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!