Foto: Rihards Baumanis

Latvijas pilotam Jānim Baumanim pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") Vācijas posms svētdien beidzās pusfinālā ar avāriju, ko izprovocēja konkurenti.

Kā ziņojām, Baumanis vienīgais no Latvijas pilotiem iekļuva pusfinālā prestižajā "Supercar" klasē, un kā ceturtā labākā rezultāta uzrādītājs kvalifikācijā ieguva tiesības startēt otrajā pusfinālā no pirmās starta rindas.

Baumaņa pusfinālā bija daudz kontaktu cīņas braucēju starpā un Latvijas pilots pēc pirmā apļa bija nonācis piektajā pozīcijā, taču kāpināja tempu un pēc laika jau bija apdzinis divus konkurentus. "Džokera" apļa izejā Jānis sadūrās ar Johanu Kristofersonu, kurš brauca ar pārsistu riteni un ar grūtībām spēja savaldīt auto. Sadursmes rezultātā Baumaņa mašīnai tika bojāta turbīnas interkūlera caurule un pazuda divas trešdaļas dzinēja jaudas, kas liedza turpināt cīņu par iekļūšanu finālā. Baumanim šajā pusfināla braucienā pēdējā, piektā vieta. Finālā no šā brauciena iekļuva Līems Dorans, Peters Solbergs un Kens Bloks.

"Ļoti skarbs pusfināls, pirmo reizi piedzīvoju tik asas cīņas," atzinās Jānis Baumanis. "Taču "mazā misija" izpildīta - pusfinālā iekļuvu; ar tādu mašīnas ātrumu mierīgi varējām tikt arī finālā un pacīnīties par godalgotam vietām. Prieks par to, ko komanda izdarījusi šajās sacensībās, ir iemesls pozitīvi skatīties uz nākotni."

"World RX" Vācijas posmā uzvarēja Matiass Ekstrēms, otrajā vietā atstājot Tomasu Heikinenu, trešais - Kens Bloks.

Pēc diviem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā ir divvadība - pa 48 punktiem ir Peteram Solbergam un Matiasam Ekstrēmam. 45 punktus sakrājis Heikinens. Jānis Baumanis ar 17 punktiem ir 11. vietā, bet Reinis Nitišs, kurš arī Vācijā neiekļuva pusfinālā, tomēr nopelnīja četrus kopvērtējuma punktus un ir 15. pozīcijā.

Trešais "World RX" posms notiks nākamās nedēļas beigās Beļģijā, Metetas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!