Foto: DELFI

Latvijas jaunais sportists Reinis Nitišs svētdien Somijā izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas Eiropas rallijkrosa čempionātā "Super 1600" klasē. Tikmēr visas nedēļas nogales garumā skatītājus ar atraktīvo braukšanu "SuperCar" klasē lutināja bijušais pasaules rallija čempions Peters Solbergs, tomēr finālā viņš izstājās no stabilas pirmās pozīcijas.

Nitišs ar "Renault Clio" automašīnu uzvarēja trīs no četriem kvalifikācijas braucieniem, pusfinālam kvalificējoties kā trešais. Pusfinālā latvietis izcīnīja uzvaru, pēdējā aplī liekot kļūdīties konkurentam, bet finālā viņš kā startēja no pirmās vietas, tā arī finišēja.

Savukārt cits Latvijas sportists Reinis Safonovs "Super 1600" klasē ierindojās 12.pozīcijā.

Tikmēr "SuperCar" klasē kvalifikācijās un pusfinālā teicamu braukšanu parādīja Solbergs, kuram pietrūka tikai divi apļi līdz uzvarai. Tehnisks defekts neļāva norvēģim svinēt uzvaru, lai arī līdz tam viņš bija pārliecinoši ātrākais. Pēc sacensībām Solbergs saņēma mierinājuma balvu. "Tas ir vairāk nekā nekas," saņemot balvu, publikai sacīja Solbergs. Solberga neveiksme uzvaru ļāva svinēt Taneram Faustam.

Portāls "Delfi" piedāvā fotoreportāžu no Eiropas rallijkrosa čempionāta posma Somijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!