Foto: Publicitātes foto

Itālijas motosportists Antonio Kairoli svētdien mājas trasē svinēja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta sezonas 16. posma – Trento "Grand Prix" – prestižākās MXGP klases sacensībās, taču kopvērtējumā pārliecinošā vadībā joprojām ir slovēnis Tims Gajsers.

Pirmajā braucienā Gajsers "izcēla startu" un aizbrauca pirmais, izcīnot drošu uzvaru. Pārliecinoši otrais bija Kairoli, bet trešais finišēja šveicietis Žeremijs Sīvers.

Savukārt otrajā braucienā startā nepārspēts palika Kairoli, tiekot pie sava pirmā "Fox Holeshot" sezonā, taču otrajā līkumā itālis nedaudz krita, kas ļāva Sīveram kļūt par līderi, bet Gajsers klupiena dēļ atkāpās uz pirmā desmita beigām. Sīvers gan ilgi nenoturēja pirmo vietu, par līderi kļūstot beļģim Klemens Desālam.

Beļģijas braucējs pirmo vietu nosargāja, svinot savu pirmo uzvaru kopš 2018. gada Krievijas posma, otrais bija Kairoli, bet trešais finišēja francūzis Gotjē Polēns. Gajsers aizcīnījās līdz ceturtajai vietai.

Posmā ar 44 punktiem uzvarēja Kairoli, tālāk ar 43 punktiem bija Gajsers, bet trešo vietu ar 40 punktiem ieņēma Desāls.

Trešdien šajā pašā cietajā trasē notiks Pjetramuratas "Grand Prix", bet svētdien sezona noslēgsies ar Gardas ezera Lielās balvas izcīņu. Gajseram trešdien uzvarot pirmajā braucienā, viņš nodrošinās savu trešo MXGP čempiontitulu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 16 posmiem līderis ar 626 punktiem ir Gajsers, kurš par 73 punktiem apsteidz Kairoli, bet par vēl 18 punktiem mazāk ir Sīveram.

Pauls Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, iekrājis 26 punktus un ir 30. vietā, bet dažos posmos startējušais Kārlis Sabulis ar 18 punktiem atrodams 33. pozīcijā.

MXGP sezonas kalendārā ir 18 posmi, no kuriem trīs augustā notika Latvijā Ķeguma trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!