Foto: Publicitātes foto

Slovēnijas motosportists Tims Gajsers svētdien Lommelas trasē Beļģijā izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta sezonas 13. posma – Flandrijas "Grand Prix" – prestižākās MXGP klases sacensībās un nostiprinājās kopvērtējuma līderpozīcijā.

Pirmā brauciena startā nepārspēts bija Dilans Velšs, kuram aiz muguras palika Gajsers, Arno Tonuss un Gotjē Polēns. Neilgi pēc tam Gajsers kļuva par līderi, taču 11.aplī viņš zaudēja savu pirmo vietu, viņu apsteidzot Polēnam.

Francūzis Polēns uzvarēja pirmajā braucienā, tiekot pie pirmā panākuma kopš 2017. gada, bet vēl pirmajā trijniekā bija Gajsers un spānis Horhe Prado. Kopvērtējuma vicelīderis Antonio Kairoli samierinājās ar 13. vietu.

Otrajā braucienā "startu izcēla" Prado, kuram sekoja Gajsers, Žeremijs Sīvers, Tonuss un Briāns Bogerss. Tiesa, jau otrajā aplī pēc Prado kļūdas par līderi kļuva Gajsers.

Slovēnis šoreiz līderpozīciju nosargāja un finišēja pirmais, atstājot aiz sevis Romēnu Fevru un Sīveru. Kairoli otrajā braucienā finišēja sestais.

Posmā ar 47 punktiem uzvarēja Gajsers, 41 punkts bija Polēnam, bet 38 punkti Prado.

Trešdien šajā pašā trasē notiks Limburgas "Grand Prix", bet svētdien – Lommelas Lielās balvas izcīņa.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem līderis ar 488 punktiem ir Gajsers, kurš par viena uzvarēta posma jeb 48 punktu tiesu apsteidz Kairoli, bet par vēl 11 punktiem mazāk ir Prado un Sīveram.

Pauls Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, iekrājis 26 punktus un ir 30.vietā, bet dažos posmos startējušais Kārlis Sabulis ar 18 punktiem atrodams 33. pozīcijā.

MXGP sezonas kalendārā šobrīd ir 18 posmi, no kuriem trīs augustā notika Latvijā Ķeguma trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!