Rallijs "auto24 Rally Estonia 2012" solās kļūt par vienu no lielākajiem motoru sporta pasākumiem Baltijā - dalībai pieteikušās 182 ekipāžas no 21 valsts, informē sacensību rīkotāji.

Vairākas ekipāžas "auto24 Rally Estonia" izmantos kā sagatavošanās sacensības pirms gaidāmā pasaules rallija čempionāta posma Somijā, turklāt Otepē startēs četri no šābrīža 10 spēcīgākajiem pasaules braucējiem - soms Jari-Mati Latvala, norvēģis Madss Ostbergs, beļģis Tjerī Nevils un čehs Martins Prokops. Pēdējie trīs brauks ar WRC klases auto, ar kādiem startēs Somijā, bet Latvala pieteicies vēsturisko automašīnu klasē, jo "Rally Estonia" šogad ir arī FIA Eiropas vēsturisko automašīnu čempionāta posms.

Pēc Igaunijas rallija uz Somiju dosies arī Saūda Arābijas braucējs Jazīds Al-Raidži, kurš SWRC klases kopvērtējumā ieņem piekto vietu.

Tāpat šai rallijā piedalīsies Latvijas autosporta cienītājiem labi zināmais somu pilots Tonijs Gārdemeistars, kurš startēs ar "BMW" markas automašīnu, kādu šajā rallijā nebūs mazums.

"auto24 Rally Estonia" ir iekļauts arī Latvijas čempionāta kslendārā, līdz ar to šajās sacensībās piedalīsies arī vadošie mūsu sportisti, un jo īpaši N4 klasē cīnīsies par augstām pozīcijām - Andis Neikšāns, Aivis Egle, Jānis Vorobjovs. Kopumā N4 klasē pieteikušās vairāk kā 25 ekipāžas no dažādām valstīm.

Vēsturisko automobiļu ieskaitē ir pieteikušies 39 braucēji, un trasē būs iespējams redzēt tādus eksotiskus auto kā "Lancia 037", "Renault 5 Alpine" un "Austin Healey Sprite", turklāt uz starta būs divi Eiropas čempioni - Miroslavs Janota ("Opel Kadett C GT/E) un Enriko Bracoli ("Porsche 911 RS").

"auto24 Rally Estonia" risināsies 20. un 21. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!