Foto: AP/Scanpix/LETA

F-1 sezonas ceturtā posma Baku ielu trasē vienīgo brīvo treniņbraucienu sesiju piektdien ietekmēja "Alpine" komandas pilota Pjēra Gaslī formulas aizdegšanās, kuru dēļ tika parādīti sarkanie karogi.

Jau vēstīts, ka šajā posmā F-1 izmēģinās jaunu sacensību formātu, tāpēc piektdien risinās tikai viena treniņbraucienu sesija. Sacensību nedēļas nogales turpinājumā risināsies divas kvalifikācijas un divi sacensību braucieni.

Šī iemesla dēļ piektdienas treniņbraucienam bija liela nozīme, tomēr 15 minūtes pēc tā sākuma Gaslī formulas dzinējs aizdegās. No jaudas agregāta telpas nāca ārā tumši dūmi, kas nozīmēja diezgan nopietnas problēmas. Tika parādīti sarkanie karogi, kamēr trase tika savesta kārtībā.

Treniņbraucieni atsākās nedaudz vairāk nekā pēc 10 minūtēm, un visas komandas steidza uzrādīt apļa laikus un iegūt vērtīgos datus, lai pēc iespējas labāk noregulētu savu formulu.

Ātrākais treniņos bija "Red Bull" pilots Makss Verstapens, kurš tikai par 0,037 sekundēm apsteidza Šarlu Leklēru no "Ferrari". Serhio Peress ("Red Bull") bija trešais, bet otrs "Ferrari" pilots Karloss Sainss ierindojās ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!