Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas pilots Pjērs Gaslī nākamsezon Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā pārstāvēs "Alpine" vienību, kamēr viņa vietu "Alpha Tauri" komandā ieņems nīderlandietis Niks de Vrīss.

Gaslī radās iespēja pievienoties "Alpine", jo 2023.gada sezonā to pametīs divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso.

Savukārt 41 gadu vecais Alonso nākamsezon startēs "Aston Martin" vienības rindās, kuru, noslēdzot profesionālā sportista karjeru, pēc sezonas beigām pametīs Sebastians Fetels.

Tikmēr de Vrīss iepriekš bija "Williams" rezerves pilots un šosezon, aizvietojot Aleksandru Albonu, startēja Itālijas "Grand Prix", kurā ierindojās devītajā pozīcijā un nopelnīja divus kopvērtējuma punktus.

De Vrīss iepriekš ir uzvarējis "Formula 2" un "Formula E" čempionātos.

Pēc 17 no 22 aizvadītiem posmiem šosezon "Red Bull" pilotam Maksam Verstapenam kopvērtējumā ir 341 punkts, bet konstruktoru kausā līdere ar 576 punktiem ir "Red Bull" komanda.

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!