Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) braucējs Pjērs Gaslī arī nākamajā sezonā pārstāvēs savu līdzšinējo komandu "Alpha Tauri", trešdien ziņo vienība.

Gaslī 6.septembrī Moncas trasē izcīnīja savu pirmo uzvaru F-1 seriālā.

"Esmu ļoti priecīgs, ka arī nākamsezon varēšu braukt "Alpha Tauri" komandā," pēc jaunā līguma noslēgšanas teica sportists. "Šosezon man klājies ļoti labi, un mēs šobrīd aizvadām labāko sezonu komandas vēsturē."

Francūzis Gaslī "Red Bull" sadarbības komandai "Alpha Tauri" pievienojās 2017.gadā. Tolaik vienību dēvēja par "Toro Rosso". Divus gadus vēlāk viņš pārstāvēja "Red Bull" vienību, bet vēlāk viņa vietu ieņēma Aleksandrs Albons, kamēr Gaslī atgriezās "Alpha Tauri".

Šosezon Gaslī komandas biedrs Daniils Kvjats, bet nākamsezon viņa vietu, iespējams, ieņems kāds cits pilots. Par potenciālajiem kandidātiem tiek uzskatīti Albons un jaunais talants Juki Cunoda.

Šajā nedēļas nogalē Itālijā notiks 13.sezonas posms. Piektdien un sestdien attiecīgi notiks treniņi un kvalifikācijas braucieni, bet svētdien gaidāma lielās balvas izcīņa.

Pagājušajā nedēļas nogalē Portugālē savu 92.uzvaru F-1 posmos svinēja brits Lūiss Hamiltons, tādējādi kļūstot par visu laiku uzvarām bagātāko pilotu F-1 seriālā. Par vienu mazāk savulaik iekrāja leģendārais vācietis Mihaels Šūmahers.

Hamiltons pārliecinoši dodas pretī savam septītajam titulam, 12 posmos iekrājot 265 punktus. Par trīs uzvaru tiesu atpaliek Valteri Botass, kura kontā ir 179 punkti, bet trešais ar 162 punktiem ir Makss Verstapens.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprināta 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!