Foto: Publicitātes foto

No 24. līdz 26. maijam, kas sakrīt ar "Rally Liepāja" norises datumiem, FIA rīko un Latvijas Automobiļu federācija aicina visus motoru sportā iesaistītos cilvēkus novērtēt un atzīmēt visu brīvprātīgo darbu. "Rally Liepāja" atklāšanā tika godināti brīvprātīgie, kas ar savu nesavtīgo darbu palīdz sacensību norisē.

"Brīvprātīgie ir autosporta īstie varoņi – bez viņu iesaistes mēs vienkārši nevarētu sarīkot nevienas sacensības," tā FIA prezidents Žans Tods, "svarīgi, ka FIA atzīst brīvprātīgo ieguldījumu autosportā, jo tieši brīvprātīgie ir tie, kas visā pasaulē veic visatbildīgākos darbus, nodrošinot sacensību drošību un šīs, īpaši brīvprātīgajiem veltītās nedēļas nogales ietvaros mums ir iespēja tam pievērst pelnīto uzmanību."

FIA Brīvprātīgo nedēļas nogale ir arī lieliska iespēja piesaistīt jaunus brīvprātīgos, sniedzot informāciju par to, kā iespējams kļūt par brīvprātīgo.

Latvija ir salīdzinoši maza valsts – ja kādu cilvēku interesē autosports, tad, visticamāk, viņam ir kāds paziņa, kas ar to nodarbojas, Taču kā kļūt par brīvprātīgo autosportā? Ar ko sākt?

Viena no iespējām ir sazināties ar kādu no sacensību organizatoriem, pastāstot par savām prasmēm un iespējām un piedāvājot savu palīdzību sacensību organizēšanā vai norisē.

Tieši organizatori ir tie, kam nepieciešamas papildu rokas – darāmā vienmēr ir daudz. Lai tā būtu trases sakopšana, krāsošana, palīdzība sacensību popularizēšanā vai kas cits – sacensības var notikt tikai tad, ja ir šādi entuziasti, kas vēlas palīdzēt un ieguldīt savu artavu.

Ar laiku, pierādot praksē savu godprātību un ieinteresētību, brīvprātīgajam iespējams uzņemties aizvien lielāku atbildību un kļūt par daļu no aizraujošās autosporta saimes. Tie ir cilvēki, kam tieši autosports dod piepildījuma izjūtu un vēlmi darīt.

Otra iespēja ir sazināties ar Latvijas Automobiļu federāciju. Tiks noskaidrotas jūsu intereses un atrasta iespēja savest interesentu kopā ar organizatoriem, kam šāda palīdzība varētu noderēt.

Brīvprātīgais darbs – tā ir iespēja darīt svarīgu, noderīgu un aizraujošu darbu. Tā ir iespēja satikt līdzīgi domājošos un lietderīgi pavadīt brīvo laiku. Tā ir iespēja būt tur, kur citiem tikt iespēju nav un būt lepnam par to, ka esi daļa no komandas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!