Foto: F64

Pasaules rallijkrosa čempionāta ceturtajā posmā "World RX of Riga" sestdien triumfēja Somijas autosportists Niklass Gronholms, kuram tā bija sezonas pirmā uzvara.

Gronholms pēc trim kvalifikācijas braucieniem ierindojās otrajā vietā, piekāpjoties tikai Johanam Kristofersonam, bet pusfināla startā viņš diezgan agresīvi cīnījās ar Kevinu Hansenu. Visu pusfināla braucienu viņš aizvadīja līderpozīcijā, kas ļāva finālā startēt no pirmās rindas.

Otrā pusfinālā Kristofersons un Timijs Hansens visa brauciena garumā brauca cieši kopā. Kristans Sabo izmantoja Matiasa Ekstroma pārsisto riteni, kura dēļ viņš nevarēja cīnīties par vietu finālā.

Fināla startā Gronholms sīvi spēkojās ar Kristeforsonu, abi mašīnām bija kontakts, Kristofersons saslīdēja un ietriecās trases apmalē. Gronholms turpināja braukt līderpozīcijā, līdz finišu sasniedza pirmajā vietā. Brāļi Timmijs un Kevins Hanseni ierindojās otrajā un trešajā vietā. Ceturtais bija Kristians Sabo, savukārt Kristofersons lēnā tempā sasniedza finišu piektajā vietā.

Tiesneši pēc sacīkstēm lēma, ka Gronholma un Kristofersona sadursme bija sacīkšu incidents.

"World RX" čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju saglabā Timijs Hansens ar 107 punktiem, bet 96 punkti ir Kevina Hansena kontā. Kristofersons ierindojas trešajā vietā ar 80 punktiem, bet posma uzvarētājs Gronholms ieņem ceturto vietu ar 80 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!