Foto: Publicitātes foto
Par Latvijas autorallija čempionāta sestā posma - rallija "Kurzeme" - uzvarētāju sestdien kļuvis ar "Ford Focus WRC" automašīnu startējošais igaunis Georgs Gross, kamēr Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu no "LMT rallija komandas" ("Mitsubishi EVO X") otro gadu pēc kārtas nodrošinājuši Latvijas čempionu titulu N4 grupā.

11 sacensību ātrumposmus Gross, kurš startēja A plus grupā, veica 54 minūtēs un 42,45 sekundēs, par 15,96 sekundēm apsteidzot savu tautieti Oti Tānaku, kurš brauc ar "Ford Fiesta S2000" mašīnu.

Tānaks tādējādi uzvarēja posma N4 grupā, kur otro vietu un trešo pozīciju kopējā ieskaitē ieņēma Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns ("Mitsubishi EVO X"), līderim zaudējot minūti un 3,88 sekundes.


Ceturtie kopvērtējumā un trešie N4 grupā finišēja Neikšāns/Dzirkals, kas tādējādi vēl pirms Latvijas čempionāta sezonas beigām nodrošinājuši kopvērtējuma uzvaru savā grupā, vēsta komandas pārstāvji.

Tikmēr A plus grupā otro vietu ieņēma Mārtiņa Sviļa ekipāža, kas kopējā ieskaitē bija sestie, bet trešie bija Matīss Mežaks/Arnis Ronis, kuriem desmitā pozīcija kopvērtējumā.

Kā ziņots, šī gada Latvijas čempionāta pirmajā posmā, kas janvāra beigās notika Lietuvā, uzvarēja Neikšāna pilotētā mašīna, nākamajos trijos posmos - rallijos "Sarma 2011", "BTA Rally Talsi" un "Jēkabpils-Madona 2011" - uzvarējusi Grosa ekipāža, bet piektajā posmā - rallijā "Latgale" - triumfēja Ivara Vasaraudža ekipāža.

Latvijas čempionāta kalendārā tagad atlicis aizvadīt vēl tika vienu posmu - ralliju "Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!