Francijas autosportista Romēna Grožāna F-1 karjera noslēdzās ar dramatisku avāriju Barheinas posmā, kur viņa vadītā "Haas" mašīna pēc ietriekšanās barjerā pārlūza uz pusēm un pamatīgi uzliesmoja, tomēr viņam vēl būs iespēja aizvadīt testus ar čempionvienību "Mercedes".

Aizvadītā gada decembrī "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs sacīja, ka gatava piedāvāt Grožānam testa braucienus ar pēdējās desmitgades F-1 dominējošāko mašīnu, ja viņa iepriekšējā komanda to nedarīs.

"Mercedes" savu solījumu turēja, un Grožānam būs iespēja 29. jūnijā Pola Rikarda vārdā nosauktajā trasē aizvadīt pilnu testa dienu ar "W10" modeli, ar kuru Lūiss Hamiltons uzvarēja F-1 čempionātā. Savukārt 27. jūnijā, kad šajā trasē risināsies Francijas "Grand Prix" posms, Grožāns ar šo spēkratu veiks demonstrācijas apļus.

Lai arī Grožāna F-1 karjera sacensību līmenī ir noslēgusies, viņš savai autosportista karjerai punktu nav licis. Šo sezonu viņš sācis "IndyCar" čempionātā, pārstāvot "Dale Coyne Racing".

"Esmu ļoti sajūsmināts atkal kāpt F-1 mašīnā," F-1 čempionāta mājaslapā citēts Grožāna teiktais. "Tā būs īpaša iespēja. Esmu ļoti pateicīgs "Mercedes" un Toto Volfam. Kad dzirdēju runas par šādu iespēju, atrados vēl slimnīcā. Tas mani ļoti iepriecināja."

Savukārt Volfs uzsvēra, ka šis ir veids, kā Grožāns var cienīgi pielikt punktu savai F-1 karjerai.

Grožāns F-1 čempionātā startējis 179 posmos, kuros desmit reizes kāpis uz goda pjedestāla un izcīnījis 391 punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!