Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Francijas autosportistu Romēnu Grozānu no slimnīcas izrakstīs otrdien, 1. decembrī, taču nākamajā F-1 čempionāta posmā, kas arī notiks Bahreinā, viņš nestartēs. Viņu aizietos Pjetro Fitipaldi, kurš ir divkārtējā F-1 čempiona Emersona Fitipaldi mazdēls, vēsta ārvalstu mediji.

Jau vēstīts, ka šis posms iesākās ar ļoti smagu "Haas" braucēja Romēna Grožāna avāriju, kurā viņš dzīvībai bīstamas traumas neguva. Slimnīcā viņam apkopa rokas un muguras apdegumus.

Slimnīcā autosportists atradīsies līdz otrdienai. Viņu apraudzīt devās "Haas" komandas vadītājs Gunters Šteiners, kurš pārliecinājies, ka braucējas jūtas labi.

Nākamajā posmā Grožānu aizvietos Pjetro Fitipaldi, kurš ir "Haas" komandas rezerves pilots. Viņš savā karjerā piedalījies "IndyCar" čempionātā ASV, "Super Formula" čempionātā Japānā un Pasaules izturības čempionātā (WEC).

"Šosezon esmu bijis daudz kopā ar komandu gan sacīkšu nedēļās trasē, gan strādājot ar simulatoru, esmu pazīstams ar komandas darbībām sacensību nedēļu nogalēs," sacīja pats Fitipaldi, kurš gan būtu gribējis iespēju startēt F-1 nopelnīt citādākos apstākļos. Tomēr viņš pauda sajūsmu par iespēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!