Foto: Publicitātes foto

Slavenais amerikāņu autosportists un "Gymkhana" seriālu varonis Kens Bloks šogad piedalīsies visos pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posmos un līdz ar to startēs arī Latvijā, paziņojuši čempionāta rīkotāji.

Bloks savā "Twitter" kontā otrdien bija ievietojis kolāžu ar dažādu valstu karogiem, ieskaitot Latvijas, un komentārā ierakstījis "rīts tiks atklāta svarīga ziņa!".

Trešdien pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") rīkotāji oficiāli apstiprināja Kena Blokadalību visos 12 seriāla posmos, ieskaitot Latviju.

"Šodienas paziņojumu gaidījām jau vairākus mēnešus, un tagad pilnīgi droši zinām, ka Rīgā kopā ar mūsu puišiem Reini Nitišu un Jāni Baumani un divkārtējo "World RX" čempionu Peteru Sūlbergu, uz starta stāsies arī Kens Bloks – pasaules mēroga autosporta superzvaigzne, kura klātbūtne maina jebkuru pasākumu! Bloka gaitām interneta medijos seko miljonos mērāms fanu pulks, un sagaidāms, ka daļa no viņiem arī ieradīsies Latvijā, lai klātienē vērotu sacensības Biķerniekos!" pasaules rallijkrosa čempionāta Latvijas posma rīkotāju "RA events" direktors, Raimonds Strokšs.

"Es esmu sajūsmā par iespēju piedalīties cīņā par pasaules rallijkrosa čempiona titulu!" saka Bloks. "Iepriekšējie seši gadi sadarbībā ar "Ford" bija ļoti veiksmīgi un es šo sadarbību gribu atjaunot ar soli uz priekšu. Redzēsim, ko spēsim iesākt nākamsezon ar rūpnīcas atbalstu. Lielāko daļu savas karjeras centos startēt dažādās sacensībās, bet tagad fokusēšos uz vienu čempionātu."

2016. gada "World RX" sezona sāksies aprīļa vidū Portugālē, bet Rīga čempionātu uzņems oktobrī, kad Biķernieku trase uzņems seriāla 10. posmu.

2014. gada sezonā Bloks pirmoreiz piedalījās arī Pasaules RX posmā Norvēģijā, kur ieguva trešo vietu. Sacensībās par viņu ātrāki bija tikai pasaules rallija un rallijkrosa čempions Peters Sūlbergs, kā arī latvietis Reinis Nitišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!