Foto: AP/Scanpix/LETA

F-1 komanda "Haas" paziņojusi par līguma laušanu ar pilotu no Krievijas Ņikitu Mazepinu un savu titulsponsoru "Uralkali", vēsta komandas paziņojums.

Krievijas kālija minerālmēslu ražotājs "Uralkali" pieder Ņikitas Mazepina tēvam Dmitrijam Mazepinam, kurš ir pietuvināta persona Kremļa vadonim Vladimiram Putinam. Putins 24. februārī pavēlēja sākt pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, sākot brutālu karu pret savu kaimiņvalsti. Pret Krieviju un tās sabiedroto Baltkrieviju ir ieviestas bargas starptautiskas sankcijas, arī sporta nozarē.

""Haas" F-1 komanda nolēmusi nekavējoties pārtraukt sadarbību ar "Uralkali" un lauz līgumu ar pilotu Ņikitu Mazepinu. Tāpat kā visa F-1 sabiedrība, arī mūsu komanda ir šokēta un apbēdināta ar iebrukumu Ukrainā un vēlas mierīgu un ātru konflikta izbeigšanu," teikts komandas paziņojumā.

Sagaidāms, ka pirmssezonas testos Bahreinā Mazepina vietu ieņems "Haas" rezerves pilots Pjetro Fitipaldi, bet vēl nav zināms, vai viņš būs komandas pilna laika pilots.

Mazepins pagājušajā sezonā debitēja F-1 čempionātā.

Mazepins savā paziņojumā atzina, ka ir sarūgtināts, ka viņa līgums ar F-1 komandu ir pārtraukts. Viņš bija gatavs pielāgoties FIA noteikumiem, startējot zem FIA karoga neitrālā statusā, tomēr komanda to esot ignorējusi.

"Haas" vienība jau Barselonas trasē notiekošajos testos noslēdzošajā dienā paslēpa ar "Uralkali" logo un Krievijas karoga krāsas. Savukārt F-1 jau lauzusi līgumu ar Krieviju, atceļot arī visus iespējamos Krievijas "Grand Prix" posmus nākamajās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!