"Haas" komanda piektdien, 4. februārī, kļuva par pirmo F-1 čempionāta komandu, kura pirms jaunās sezonas prezentējusi savu mašīnu.

Nākamajā sezonā F-1 čempionātā stājas spēkā jaunie tehniskie noteikumi, kuriem vajadzētu ļaut formulām daudz ciešāk sacensties trasē. ASV komanda "Haas" publicēja savu "VF-22" modeļa attēlus.

Komandas krāsojumus, salīdzinot ar pagājušo sezonu būtiski nav mainījies. Saglabātas baltā, sarkanā un zilā krāsa, kas atgādina Krievijas karoga krāsas, pateicoties sponsoram "Uralkali", kas ir cieši saistīts ar komandas braucēju Ņikitu Mazepinu.

Mazepins un Miks Šumahers aizvadīs savu otro sezonu F-1 čempionātā, bet pirmā sezona izvērtās izaicinājumiem bagāta. Komanda ātri paziņoja, ka necīnīsies par augstām vietām, gatavojoties 2022. gada sezonai. Trasē abi "Haas" piloti pārsvarā cīnījās savā starpā, mēģinot nepalikt pēdējā vietā, tāpēc starp abiem izcēlās vairāk starpgadījumi.

"Ir satraucoši būt tajā posmā, kad zinām, ka "VF-22" drīzumā būs trasē," teica "Haas" komandas vadītājs Gunters Šteiners. "Esmu pārliecināts, ka atkal varēsim sacensties ar citām komandām."

Jaunā F-1 sezona sāksies 20. martā Bahreinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!