Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) Lielbritānijas posma piektdienas otrajā treniņu sesijā ātrāko laiku uzrādīja "Racing Point" pilots Lenss Strols, viņa jaunajam komandas biedram Niko Hilkenbergam demonstrējot atzīstamu sniegumu.

Piektdien otrajā un arī pēdējā treniņu sesijā trasi visātrāk veica Strols, to izdarot vienā minūtē un 27,274 sekundēs. Viņš par nieka 0,090 sekundēm apsteidza "Red Bull" pilotu Aleksu Albonu, bet trešo pozīciju izcīnīja Valteri Botass ("Mercedes"). Soms līderim zaudēja 0,157 sekundes.

Ceturtajā pozīcijā finišēja Šarls Leklērs ("Ferrari"), viņam sekoja Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), bet sesto vietu ieguva Karloss Sainss ("McLaren").

Otrā treniņu sesija gan nenoritēja pēc plāna, jo vismaz desmit minūšu pauze bija nepieciešama pēc Albona avārijas.

Ar problēmām aizvien cīnās "Ferrari" pieredzējušais pilots Sebastjans Fetels, kurš šosezon vēl nav demonstrējis augstvērtīgu sniegumu. Vācijas sportists pirmajā treniņu sesijā cīnījās ar automašīnas dzesēšanas problēmām, bet otrajā viena no bolīda detaļām nebija pienācīgi pieskrūvēta, kā rezultātā vien 18. ātrākais laiks.

Savukārt par dienas sensāciju parūpējas F-1 seriālā jau sezonu beigušais Hilkenbergs. Ceturtdien "Racing Point" pilotam Serhio Peresam tika konstatēta saslimšanas ar Covid-19. Komanda ātri spēja noreaģēt un uz divām sacīkstēm nolīga Hilkenbergu, kurš pirmajā sesijā bija devītais, bet dienu noslēdza septītajā pozīcijā.

Gadījumā, ja saslimušajam Peresam karantīnā nāksies pavadīt desmit dienas, arī 9. un 10. augustā Silverstonas trasē "Racing Point" bolīdā būs redzams tieši Hilkenbergs.

Pirmajās treniņu sesijā ātrākais bija "Red Bull" spīdeklis Makss Verstapens.

Sestdien braucēji aizvadīs vēl vienu treniņa sesiju, bet vēlāk sāksies kvalifikācijas sacensības. Lielās balvas izcīņa paredzēta svētdien.

Pēc trijiem aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā līderis ar 63 punktiem ir Lūiss Hamiltons, kuram ar 58 punktiem seko Valteri Botass. 33 punkti ir Maksam Verstapenam, 26 punkti – Lendo Norisam, bet pa 22 punktiem guvuši Aleksandrs Albons un Serhio Peress, kurš F-1 debitēja 2011. gadā.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 13 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!