Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dramatiskais F-1 čempionāta posms Bahreinā noslēdzās ar Lūisa Hamiltona kārtējo uzvaru šajā sezonā, bet uz goda pjedestāla nākamajiem pakāpieniem kāpa "Red Bull" piloti Makss Verstapens un Alekss Albons.

Jau vēstīts, ka šis posms iesākās ar ļoti smagu "Haas" braucēja Romēna Grožāna avāriju, kurā viņš dzīvībai bīstamas traumas neguva. Pēc sacensību atsākšanās Lenss Strols ("Racing Point") pēc sadursmes ar Daniilu Kvjatu ("AlphaTauri") savu formulu apmeta augšpēdus, un trasē devās drošības mašīna.

Pēc tam sacensības beidzot ritēja raiti. Hamiltons kontrolēja notikumus trasē, un Vertapenam neizdevās tikt pie iespējas apdraudēt viņa pozīciju. Teju visu sacīksti trešajā vietā turējās Serhio Peress, tomēr divus apļus pirms finiša tehniskas problēmas lika viņam izstāties. Tas ļāva Albonam pakāpties pozīciju uz augšu.

Aiz goda pjedestāla finišēja abi "McLaren" braucēji – Lendo Noriss un Karloss Sainss. Pjērs Gaslī ("AlphaTauri") ieņēma sesto vietu, septītais bija Daniels Rikjardo ("Renault"), bet astotajā vietā ierindojās Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass, kurš startēja no otrās pozīcijas. Viņa rezultātu sacīkstēs ietekmēja pārdurtā ripa, braucot aiz drošības mašīnas, kad viņš uzbrauca virsū kādai atlūzai. TOP 10 noslēdza Estabans Okons ("Renault") un Šarlss Leklērs ("Ferrari").

Braucēju kopvērtējumā šajā sezonā Hamiltons jau nodrošinājis uzvaru. Viņam šajā sezonā izcīnīti 332 punkti. Botass ar 201 punktu ir otrais, bet trešajā vietā ir Verstapens ar 189 punktiem.

Konstruktoru kausā "Mercedes" ar 533 punktiem arī nodrošinājuši titulu, arī "Red Bull" otrā vieta ir garantēta. Savukārt šajā sacīkstēs "McLaren" nostiprinājās trešajā vietā, bet aiz viņiem vēl ir "Racing Point" (154) un "Renault" (144).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!