Foto: Daimler/Hoch Zwei
Luiss Hamiltons un Niko Rosbergs, kuri pārstāv “Mercedes” rūpnīcas komandu, startēs no pirmās rindas svētdien gaidāmajā F-1 pasaules čempionāta piektajā posmā Barselonā.

Kvalifikācija iesākās ar Pastora Maldonado avāriju. Jau aptuveni četras minūtes pēc laika atskaites sākšanās “Lotus” piltos nenovaldīja savu auto kādā no ātrajiem līkumiem un, izbraucot par tālu ārmalā, tā saslīdēja. Sekoja slīdēšana un ietriekšanās pretējās trases puses barjerā. Tiesa, jau vairākus līkumus iepriekš bija skaidri redzams, ka Maldonado mašīna ir grūti vadāma. Ārpus trases mirkli vēlāk pabija arī Romēns Grožāns un pat pēdējo trīs posmu uzvarētājs Luiss Hamiltons.

No netikšanas otrajā kārtā tik tikko paglābās “Ferrari” pilots Kimi Raikonens, kurš par 0.046 sekundēm apsteidza Adrianu Zutilu, ieņemot 16. pozīciju. Toties “aiz strīpas” palika jau pieminētais Zutils, Makss Čiltons, Žils Bjanki, Kamui Kobajaši, Markuss Ēriksons, kā arī Maldonado, kurš pirms avārijas nebija paguvis veikt nevienu lidojošo apli.

Otrajā kvalifikācijas daļā lidojošos apļus neveica Kevins Magnusens, kuram radās problēmas ar “McLaren” formulu, kā arī Žans Eriks Verņē. Tālāk netika arī Niko Hilkenbergs, Serhio Peress, Daņila Kvjats un Estebans Gutjeress. Līdz ar to kļuva skaidrs, ka Verņē sacensības sāks no pēdējās vietas, jo jau pēc treniņbraucieniem par trasē pazaudētu riteni “Toro Rosso” braucējs saņēma 10 starta vietu sodu. Ātrākie atkal bija Rosbergs un Hamiltons, trešo vietu ieņemot Rikjardo.

Pēdējā kvalifikācijas kārta sākās ar negatīvu pārsteigumu “Red Bull” faniem, jo ātrumkārbas problēmu dēļ jau pirmajā aplī apstāties bija spiests Fetels. Tas nozīmē, ka pasaules čempions, kuru auto pievīla jau piektdienas pirmā treniņa sākumā, Spānijas posmu sāks desmitais.

Luisam Hamiltonam tikmēr izdevās lieliski abi lidojošie apļi. Pēc pirmā mēģinājuma viņš sasniedza laiku 1:26.288, pārspējot Niko Rosbergu par 0.273 sekundēm. Otrajā piegājienā Rosbergs sākotnēji izvirzījās pirmajā pozīcijā, bet Hamiltons atbildēja ar vēl labāku laiku – 1:25.232. Ar to pietika, lai izcīnītu pirmo starta vietu, Rosbergu atstājot otrajā vietā. No otrās rindas cīņu svētdien Barselonā sāks Daniels Rikjardo un Valterī Botass, trešajā rindā Romēns Grožāns un Kimi Raikonens, bet aiz viņiem – Fernando Alonso, Džensons Batons, kā arī Felipe Masa un Sebastjans Fetels.

Spānijas GP kvalifikācijas rezultāti:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:25.232
2. Nico Rosberg (Mercedes) +0.168
3. Daniel Ricciardo (Red Bull) +1.053
4. Valtteri Bottas (Williams) +1.400
5. Romain Grosjean (Lotus) +1.728
6. Kimi Raikkonen (Ferrari) +1.872
7. Fernando Alonso (Ferrari) +1.908
8. Jenson Button (McLaren) +2.103
9. Felipe Massa (Williams) +2.170
10. Sebastian Vettel (Red Bull)

11. Nico Hulkenberg (Force India)
12. Sergio Perez (Force India)
13. Daniil Kvyat (Toro Rosso)
14. Esteban Gutierrez (Sauber)
15. Kevin Magnussen (McLaren)
16. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso)

17. Adrian Sutil (Force India)
18. Max Chilton (Marussia)
19. Jules Bianchi (Marussia)
20. Kamui Kobayashi (Caterham)
21. Marcus Ericsson (Caterham)
22. Pastor Maldonado (Lotus)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!