Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pieckārtējais Pirmās formulas (F-1) čempions, "Mercedes" komandas pilots Lūiss Hamiltons iesaka "Ferrari" vienībai mobilizēties, ja viņi vēlas izrādīt nopietnu pretestību par čempionu titulu.

Hamiltons un viņa komandas biedrs Valteri Botass šīs sezonas pirmajos četros posmos spējuši gūt četras dubultuzvaras, tādējādi spēcīgi sevi piesakot cīņā par čempiontitulu.

Pēc Azerbaidžānas pilsētā Baku aizvadītā posma Hamiltons publiski aicinājis "Ferrari" komandu sasparoties, jo tā, viņaprāt, šobrīd neizrādot pienācīgu konkurenci.

"Kamēr viņi nesāks braukt, rezultāti būs tādi, kādi viņi ir tagad," skarbs savā viedoklī bija Hamiltons, kura komanda šo sezonu iesākusi labāk nekā jebkad – pirmajos četros posmos izcīnītas drošas dubultuzvaras.

"Mēs paši negaidījām šādu sezonas sākumu, bet man ir prieks, ka tā ir iesākusies šādi," atzīst pilots. "Manuprāt, komanda pārspēj visus līdz šim nospraustos mērķus un, ja kāds to vēlas mainīt, tad viņiem ir jāsasparojas," turpināja angļu pilots.

Aizvadītajā nedēļā "Ferrari" braucējs Sebastjans Fetels izcīnīja trešo vietu, bet viņa komandas biedrs Šārls Leklērs ierindojās piektajā vietā.

"Viņam ir taisnība," nenoliedza Fetels, kurš triumfu sacīkstēs nav piedzīvojis kopš pagājušā gada Beļģijas "Grand Prix" posma. "Mums ir jāpamostas un jāpaātrina savs temps, tieši tik vienkārši tas ir," Hamiltona aicinājumam atbildēja vācu pilots.

"Tas ir kā Rubika kubs, lai sasniegtu rezultātu, visam ir jābūt savās vietās. Mums ir labas mašīnas, bet mēs tās neizmantojam pareizi, lai sasniegtu vēlamo rezultātu," atzina Fetels.

"Ferrari" komandas optimisms pēc pirmssezonas testa braucieniem ir zudis, tāpēc komandai pirms gaidāmajām sacīkstēm Barselonas trasē, kas notiks pēc divām nedēļām, noteikti ir jāpiestrādā pie sacīkšu plāna.

Pēc četriem posmiem kopvērtējuma līderpozīcijā ar 87 punktiem ir Botass, kurš par punktu apsteidz Hamiltonu. Tālāk ar 52 punktiem ir Fetels, 51 punktu guvis Makss Verstapens, 46 punkti ir Leklēram, bet tālākajiem sekotājiem ir nieka 13 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!