Foto: Daimler/Hoch Zwei

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posma, kas risinās ASV, pirmajā brīvo treniņbraucienu sesijā piektdien uzvarēja "Mercedes" komandas britu pilots Lūiss Hamiltons, kurš apsteidza savu komandas biedru Niko Rosbergu no Vācijas.

Sacensībā starp abiem labākajiem šī gada pilotiem Hamiltons apli veica minūtē un 39,941 sekundē, bet Rosbergs viņam zaudēja 0,292 sekundes.

Kaut "McLaren" piloti piedzīvoja tehniskas problēmas un viņiem nestrādāja radio sakari ar boksiem, trešo rezultātu sasniedza tieši šīs vienības braucējs Džensons Batons, bet otrs tās pilots Kevins Magnusens bija piektais. Starp šiem abiem braucējiem sesiju beidza krievu sportists Daniils Kvjats ("Toro Rosso").

Tikmēr "Ferrari" šajā sesijā izmēģināja eksperimentālus priekšējos un aizmugurējos antispārnus, bet tās braucēji Fernando Alonso un Kimi Raikonens sasniedza attiecīgi sesto un 12.rezultātu.

Savukārt četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels, kurš pēc atļauto izmantoto dzinēju skaita pārsniegšanas svētdienas sacīkstēs startēs no boksiem, sasniedza septīto rezultātu, bet viņa komandas biedrs "Red Bull" rindās Daniels Rikjardo cīnījās ar dzinēja problēmām, pabeidzot vien piecus apļus un uzrādot 17. ātrāko laiku.

Šajā posmā finansiālu problēmu dēļ nepiedalās "Marussia" un "Caterham", līdz ar to uz starta stājušās vien 18 automašīnas, kas ir mazākais skaits kopš 2005.gada Monako "Grand Prix" izcīņas, kad par noteikumu pārkāpumiem uz diviem posmiem bija diskvalificēta BAR vienība.

Piektdien un sestdien risināsies vēl pa vienai brīvo treniņbraucienu sesijai. Tāpat sestdien gaidāma kvalifikācija, savukārt sacīkstes svētdien sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā trīs sacīkstes pirms sezonas beigām iepriekšējos četros posmos uzvarējušajam Hamiltonam ir 291 punkts, un viņš tagad par 17 punktiem apsteidz Rosbergu. Trešais ar 199 punktiem ir Rikjardo.

Konstruktoru kausa ieskaitē "Mercedes" ir nenotveramā attālumā ar 522 punktiem, otrie stabili ar 322 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet trešo vietu ar 201 punktu ieņem "Williams".

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēja Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!