Foto: Reuters/Scanpix

Pašreizējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas, kurš pārstāv "Mercedes" komandu, piektdien bija ātrākais Meksikas "Grand Prix" izcīņas pirmajā treniņu sesijā.

Hamiltons treniņā veica 34 Mehiko trases apļus, ātrākajā no tiem uzrādot rezultātu viena minūte un 20,914 sekundes.

Viņš par 0,079 sekundēm apsteidza četrkārtējo pasaules čempionu Sebastjanu Fetelu no Vācijas, bet trešais bija otrs "Ferrari" komandas pilots Kimi Reikenens no Somijas, kurš bija 0,158 sekundes lēnāks nekā Hamiltons.

Ceturto labāko rezultātu uzrādīja mājinieks Serhio Peress no "Force India", piektais bija viņa vāciešu komandas biedrs Niko Hilkenbergs, bet sestais soms Valteri Botass no "Williams" vienības.

Tikmēr tikai septīto labāko apļa laiku uzrādīja šīs sezonas pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Niko Rosbergs, kurš savā ātrākajā aplī komandas biedram Hamiltonam zaudēja 0,759 sekundes.

Vēlāk piektdien tiks aizvadīta arī otrā treniņu sesija, kamēr sestdien braucēji aizvadīs trešo treniņu un kvalifikācijas sacensības, bet Meksikas "Grand Prix" izcīņa risināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderim Rosbergam trīs sacīkstes pirms sezonas beigām ir 331 punkts, bet viņam ar 305 punktiem seko Hamiltons. Savukārt 227 punktus iekrājis trešajā vietā esošais austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull", bet pie 177 punktiem ticis Fetels.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē līdere "Mercedes" tikusi pie 636 punktiem, triumfu sev čempionātā nodrošinot jau četrus posmus pirms sezonas beigām. Tikmēr "Red Bull" ir 400 punkti, bet "Ferrari" iekrājusi 347 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27. novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!