Foto: Imago/Scanpix/LETA

"Mercedes" komandas pilots Lūiss Hamiltons piektdien bija ātrākais F-1 pasaules čempionāta priekšpēdējā, 22.posma - Saūda Arābijas "Grand Prix" - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Džidas ielās veidoto 6,174 kilometrus garo trasi Hamiltons pirmajā sesijā veica vienā minūtē un 29,786 sekundēs. Viņa lielākais konkurents, "Red Bull" pilots Makss Verstapens bija 0,056 sekundes lēnāks.

Trešais ātrākais bija Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass, kurš savam kolēģim zaudēja 0,223 sekundes, bet ātrāko četrinieku noslēdza Pjērs Gaslī ("AplphaTauri").

Otrajā sesijā Hamiltona labākais rezultāts bija viena minūte un 29,018 sekundes, par 0,061 sekundi pārspējot Botasu. Vēl divas sekundes simtdaļas atpalika Gaslī, bet Verstapens zaudēja 0,195 sekundes un bija ceturtais. Verstapena komandas biedrs Serhio Peress treniņos bija 11. un devītais.

Sestdien notiks treniņbraucienu trešā sesija un kvalifikācija, bet Saūda Arābijas Lielā balva norisināsies svētdien.

Pēc 20 no 22 posmiem un sprinta sacensībām kopvērtējuma pirmajā vietā ar 351,5 punktiem ir Verstapens, kurš par astoņiem punktiem apsteidz Hamiltonu. Trešā vietā ar 203 punktiem ir Botass, bet ceturtais ar 190 punktiem ir Peress.

Konstruktoru kausā pirmā ar 546,5 punktiem ir "Mercedes" komanda, bet par pieciem punktiem mazāk iekrājuši "Red Bull" piloti.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram. Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!