Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Britu pilots Lūiss Hamiltons piektdien Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Turcijas "Grand Prix" posma pirmajos divos treniņbraucienos bija ātrākais, taču svētdien sāks sacensības par desmit vietām zemāk.

Hamiltons izmantoja jaunas dzinēja sastāvdaļas ceturto reizi sezonas laikā, kaut arī braucējiem ir atļauts mainīt detaļas tikai trīs reizes, tāpēc viņš saņēma sodu. Svētdien viņam būs jāsāk sacensības par desmit vietām zemākā pozīcijā.

Hamiltons pirmajā treniņā trasi veica vienā minūtē un 24,178 sekundēs, "Red Bull" nīderlandiešu pilots Makss Verstapens atpalika vairāk nekā četras sekundes desmitdaļas, bet trešais bija "Ferrari" pilots Šarls Leklērs. Tālāk sekoja "Mercedes" pilots Valteri Botass, bet labāko piecinieku noslēdza "Ferrari" komandas spāņu pilots Karloss Sainss juniors.

Otrajā sesijā Hamiltons savu ātrāko apli pabeidza vienā minūtē un 23,804 sekundēs. Otro labāko laiku uzrādīja Leklērs, kurš bija 0,166 sekundes lēnāks, ar vairāk nekā četru sekundes desmitdaļu deficītu Botass bija trešais ātrākais, bet ceturtajā vietā ierindojās "Red Bull" komandas pilots Serhio Peress. Pirmo piecinieku noslēdza Verstapens.

Sestdien paredzēts trešais treniņbrauciens un kvalifikācija.

Pēc 15 posmiem kopvērtējuma pirmajā vietā ar 246,5 punktiem ir Hamiltons, kurš par diviem punktiem apsteidz Verstapenu. Līdz sezonas beigām palikuši septiņi posmi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!