Foto: AP/Scanpix

Pašreizējais pasaules čempions un šīs sezonas kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas sestdien bija labākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītā posma - Kanādas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās.

Līdz ar to Hamiltons šosezon guva jau sesto uzvaru kvalifikācijā, bet viņa pārstāvētajai "Mercedes" komandai kvalifikācijas sacensībās izdevies gūt 26.uzvaru pēc kārtas, turpinot uzlabot F-1 rekordu.

Šoreiz noslēdzošajā sesijā Hamiltons labākajā aplī par 0,309 sekundēm apsteidza savu komandas biedru Niko Rosbergu no Vācijas.

Trešo vietu kvalifikācijā izcīnīja "Ferrari" komandas somu pilots Kimi Reikenens, kuram sekoja tautietis Valteri Botass no "Williams" vienības un "Lotus" braucējs Romēns Grožāns no Francijas.

Tikai 16. un 17.vietā kvalifikācijā palika četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no "Ferrari" komandas un "Williams" braucējs Felipe Masa, kuri abi pirmajā kvalifikācijā piedzīvoja tehniskas problēmas. Savukārt vēl viens kādreizējais pasaules čempions Džensons Batons no "McLaren" komandas pēc tehniskām problēmām pēdējā treniņā nemaz nespēja kvalifikācijā izbraukt trasē.

Kā zināms, trīskārtējais Kanādas posma uzvarētājs Hamiltons bija labākais pirmajos divos treniņos piektdien, bet trešajā sestdien negaidīti palika pēdējais, jo sarkanais karogs liedza britam veikt pēdējos lidojošos apļus. Iepriekšējā etapā, kas pirms divām nedēļām risinājās Monako, viņš pēc kļūdas stratēģijā, finišēja tikai trešais.

Sacīkstes svētdien sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika.

Čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 111 punktiem ir Hamiltons, kuram ar attiecīgi 91 un 80 punktiem seko Rosbergs un vācietis Fetels.

Ceturtajā vietā ar 52 punktiem ir Reikenens", bet piektais ar 42 punktiem ir Botass.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!