Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējais pasaules čempions un šīs sezonas kopvērtējuma līderis brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas svētdien izcīnīja drošu uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 11. posma - Beļģijas "Grand Prix" - sacensībās.

Līdz ar to Hamiltonam izdevies izcīnīt jau sesto uzvaru šosezon, bet Beļģijā viņš uzvarēja pirmo reizi kopš 2010. gada, kad vēl pārstāvēja "McLaren" komandu.

Hamiltons, kurš sestdien uzvarēja kvalifikācijas sacensībās, līdera godā bija tikpat kā visu sacīkstes laiku, aiz sevis finišā atstājot komandas biedru Niko Rosbergu no Vācijas, kamēr trešais nedaudz negaidīti bija "Lotus" pilots francūzis Romēns Grožāns.

Rosbergam neveiksmīgs padevās sacīkstes starts, pamanoties atkrist uz piekto vietu, taču drīz vien viņš atguva zaudēto un iekārtojās aiz Hamiltona, taču cīņā par uzvaru neiesaistījās. Tikmēr neveiksmi piedzīvoja vācietis Sebastjans Fetels, kura "Ferrari" formulai priekšpēdējā aplī sprāga riepa, pilotam tobrīd atrodoties trešajā vietā. Tas uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena ļāva kāpt Grožānam, kurš pēdējo reizi godalgoto trijniekā bija 2013. gadā.

Fetels noslēgumā tika klasificēts 12. vietā.

Savukārt ceturtajā vietā ierindojās krievu pilots Daniils Kvjats ("Red Bull"), kuram sekoja meksikānis Serhio Peress ("Force India"). Sesto vietu tikmēr izcīnīja pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa ("Williams"), bet septītais bija soms Kimi Reikenens ("Ferrari"). Pirmo desmitnieku noslēdza "Toro Rosso" braucējs Makss Verstapens, soms Valteri Botass no "Williams" un zviedrs Markuss Ēriksons no "Sauber".

Čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem līderis ar 227 punktiem joprojām ir Hamiltons, kuram ar attiecīgi 199 un 160 punktiem seko Rosbergs un Fetels. Ceturto vietu ar 82 punktiem dala Reikenens un Masa, bet trīs punkti mazāk ir Botasam.

Konstruktoru kausā ļoti pārliecinoša līdere ar 426 punktiem ir "Mercedes" komanda, bet "Ferrari" un "Williams" guvušas attiecīgi 242 un 161 punktu.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas Vācijā paredzētās sacīkstes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!