"McLaren" komandas pilots Luiss Hamiltons uzskata, ka Beļģijas "Grand Prix" izcīņā būtu spējis tikt uz pjedestāla, ja vien 12. aplī pēc sadursmes ar Kamui Kobjaši nebūtu piedzīvojis avāriju.

Tieši Luisa Hamiltona avārija bija nopietnākais negadījums F1 kārtējā posma nedēļas nogalē Spā-Frankoršamps trasē. Sadursme viņa un "Sauber" komandas pilota Kamui Kobajaši starpā notika līkuma "Les Combes" bremzēšanas joslā, pēc tam, kad brits jau bija veicis apdzīšanas manevru cīņā par ceturto vietu.

"Ja godīgi, es nesapratu, kas notika," intervijā BBC pēc sadursmes izteicās Hamiltons. "Tikai atceros, ka ietriecos sienā un trieciens bija visai smags. Neveiksme komandai. Tobrīd nezināju, kam esmu priekšā – vienkārši cīnījos par pozīciju, tiku aizķerts un sacensības man bija beigušās. Tāds ir motoru sports. Šogad jau neesmu pabeidzis daudzas sacīkstes un šī bija viena no tām."

Lai gan Hamiltons pirms tam izskatījās ļoti ātrs un agresīvs cīņā par vadošajām pozīcijām, sportists tomēr neuzskata, ka būtu spējis uzvarēt: "Biju lēnāks. Nezinu kāpēc, bet sevišķi daudz zaudējām taisnēs. Tajās visi vienkārši atrāvās no manis, jutu, ka ir pārāk liels piespiedējspēks. Taču vienalga joprojām atrados labā pozīcijā un spēju apdzīt vienu no "Ferrari" pilotiem. Domāju, ka būtu spējis iegūt vismaz pjedestālu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!