Foto: AP/Scanpix

Trīskārtējais F-1 čempions Lūiss Hamiltons )"Mercedes") atzinies, ka attiecības ar jauno komandas biedru Valteri Botasu esot ievērojami labākas nekā ar iepriekšējo, vācieti Niko Rosbergu.

"Manas darba attiecības ar Valteri pamatīgi atšķiras no tām, kādas bija ar Niko," Hamltonu citē vācu izdevums "Bild". "Botass ir ļoti labvēlīgs. No profesionālā viedokļa tas ir pavisam cits līmenis. Un komanda tagad ir daudz saliedētāka nekā jebkad iepriekš."

Hamiltonam ar Rosbergu "Mercedes" komandā bija diezgan saspīlētas attiecības, jo abi cīnījās par titulu un nevēlējās piekāpties viens otram trasē. Valteri Botass savukārt tika pieņemts darbā kā otrais pilots, kura uzdevums ir palīdzēt Hamltonam cīņā par titulu un komandai izcīnīt Konstruktoru kausu.

Kā zināms, Niko Rosbergs no F-1 atvadījās īsi pēc pasaules čempiona titula iegūšanas, un viņa vietā "Mercedes" komanda piesaistīja somu Valteri Botasu, kurš iepriekš pārstāvēja "Williams" vienību.

Šāgada F-1 čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem Hamiltons, kurš šosezon izcīnījis trīs "Grand Prix" uzvaras, ir otrajā vietā aiz Sebastjana Fetela ("Ferrari"), bet Botass ir trešais, no komandas biedra atpaliekot par 36 punktiem. Krievijas "Grand Prix" posmā Botass izcīnīja savu pirmo F-1 čempionāta posma uzvaru; Hamiltons tajā posmā palika ceturtais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!