Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) šīs sezonas čempions Lūiss Hamiltons atveseļojies no Covid-19 un šajā nedēļas nogalē piedalīsies pēdējās sacensībās šosezon, ziņo F-1.

Hamiltonam saslimšanu ar Covid-19 noteica decembra pirmajā dienā, tāpēc pagājušajā nedēļas nogalē viņa vietu ieņēma "Williams" komandas pilots Džordžs Rasels.

Ceturtdien F-1 ziņo, ka Hamiltonam pēc negatīva Covid-19 testa dota atļauja piedalīties šīs sezonas pēdējās sacensībās Bahreinā. Sportists desmit dienas atradās karantīnā un nodevis nepieciešamo skaitu testu.

Hamiltons jau ieradies Abū Dabī, kur veicis vairākus Covid-19 testus, pēc kuriem viņam bija iespēja pievienoties pārējai "Mercedes" komandai.

Tādējādi Raselam atkal jāatgriežas "Williams" komandā, kurā attiecīgi rezerves pilota lomu ieņems Džeks Aitkens, kurš pagājušajā svētdienā vadīja vienības bolīdu.

Rasels pagājušajā nedēļā jau sacīkšu sākumā izvirzījās vadībā, bet komandas kļūda riepu uzstādīšanā un pārsprāgusī riepa sacensību beigās, viņam liedza pacīnīties par pirmo uzvaru F-1 seriālā.

Hamiltonam svētdien būs iespēja izcīnīt savu 12. šīs sezonas uzvaru. Iepriekš šajā trasē viņš uzvarējis piecās sacīkstēs.

Pēc 16 posmiem Hamiltona kontā ir 332 punkti, tālāk ar 205 punktiem ir brita komandasbiedrs soms Valteri Botass, bet labākais no pārējām komandām ar 189 punktiem ir nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull".

Uzvaru Konstruktoru kausā jau nodrošinājusi "Mercedes" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!