Foto: Reuters/Scanpix

Iepriekšējo divu sezonu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas sestdien sīvā cīņā ar savu komandas biedru Niko Rosbergu izcīnīja uzvaru sezonas desmitā posma – Lielbritānijas Grand Prix" izcīņas - kvalifikācijas sacensībās.

Hamiltons savā dzimtenē Silverstounas trasē kvalifikācijas pēdējās sekundēs, veicot pēdējo lidojošo apli, uzrādīja rezultātu viena minūte un 29,287 sekundes, par trīs sekundes desmitdaļām pārspējot tobrīd labākā apļa laika īpašnieku Rosbergu.

Hamiltons izcīnīja karjerā 55. "pole position", kā arī otro pēc kārtas, jo pirms nedēļas pirmo starta vietu nodrošināja arī Austrijas "Grand Prix" izcīņā. Savukārt šosezon viņam šī bija sestā uzvara kvalifikācijā.

No otrās starta pozīcijas svētdien startēs abi "Red Bull" piloti - talantīgais Makss Verstapens no Nīderlandes un austrālietis Daniels Rikjardo, kuri "Mercedes" pilotiem zaudēja vairāk kā sekundi.

Savukārt no trešās starta rindas sacensības sāks "Ferrari" pilots Kimi Reikenens un soms Valteri Botass no "Williams". Kvalifikācijā ceturto vietu ieguva četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels ar "Ferrari", bet tā kā viņa mašīnai neplānoti tika veikta ātrumkārbas maiņa, tad viņš startēs no 11. pozīcijas, jo par šādām izmaiņām pienākas piecu starta vietu sods.

Līdz ar to no ceturtās starta rindas sacīksti sāks Niko Hilkenbergs no "Force India" un spānis Karloss Sainss juniors no "Toro Rosso".

Jau ziņots, ka sestdien līdz galam netika aizvadīts trešais treniņbrauciens, kurā avāriju piedzīvoja "Sauber" komandas pilots Markuss Ēriksons, kurš kvalifikācijā nestartēja.

Ēriksona vadīto formulu, tai traucoties ar ātrumu 235 kilometri stundā, izbraucot no līkuma sanesa, tāpēc zviedrs ietriecās no riepām izveidotā aizsargbarjerā, iznīcinot savu braucamo. Par laimi pilots traumas neguva un pats saviem spēkiem atstāja sasito formulu.

Tieši abi "Mercedes" piloti Hamiltons un Rosbergs turpina cīņu par pasaules čempiona titulu. Pagājušajā svētdienā notikušajā Austrijas " Grand Prix" izcīņā viņi savā starpā pēdējā aplī sadūrās, kad Rosbergs centās apsteigt konkurentu. Ceturtdien "Mercedes" paziņojumā norādīja, ka tā varētu atjaunot komandu pavēles un sodus braucējiem, ja viņi turpinās šādi rīkoties.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderis ar 153 punktiem ir Rosbergs, bet Hamiltons viņam zaudē 11 punktus. Pa 96 punktiem ir abiem "Ferrari" braucējiem Reikenenam un Fetelam, pie 88 punktiem ticis Rikjardo, bet sestais ar 72 punktiem ir viņa talantīgais komandas biedrs Makss Verstapens.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 295 punktiem ir "Mercedes" komanda, tai ar 192 punktu seko "Ferrari", bet "Red Bull" piloti savākuši 168 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!