Spānijas "Grand Prix" incidenta apspriešana "Mercedes" F-1 komandā esot bijusi "skarba", medijiem atklājis F-1 čempions Lūiss Hamiltons.

Kā zināms, Spānijas "Grand Prix" posmā jau pirmajā aplī abi "Mercedes" komandas piloti piedzīvoja savstarpēju sadursmi un no sacensībām izstājās. Šajā posmā triumfēja holandietis Makss Verstapens ("Red Bull"), kļūstot par jaunāko F-1 posma uzvarētāju vēsturē.

"Incidents Barselonā bija ļoti nepatīkams un apspriede komandā bija ļoti skarba," Hamiltonu citē portāls "F1News". "Taču tagad tas ir viss ir garām, un priekšā ir Monako "Grand Prix" izcīņa."

Sacensību komisāri, izskatot šo avāriju, lēma, ka tas bijis sacīkšu incidents un sodus nepiešķīra.

Komanda par oficiālo avārijas iemeslu izvirzīja faktu, ka Niko Rosbergs pēc starta esot aizmirsis izmainīt dzinēja regulējumus, kas noveda pie jaudas zuduma, un vācu pilotam nācās to kompensēt ar agresīvāku braukšanu, lai neļautu Hamiltonam sevi apdzīt.

"Rosbergs atstāja nepareizos regulējumus, tāpēc trešajā līkumā zaudēja jaudu," medijiem pēc Spānijas "Grand Prix" pastāstīja "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs. "Es neteiktu, ka Niko bija vainīgs, bet tas izskaidro, kāpēc viss notika tik strauji. Starp pilotiem bija milzīga ātruma atšķirība, un lēmumi bija jāpieņem sekundes simtdaļas laikā. Startā Niko bija uz stūres jāizmaina regulējumi, bet viņš to neizdarīja. Trešā līkuma izejā viņš plānoja izdarīt tīru manevru ar maksimālo jaudu, bet Lūiss pavirzījās pa labi un izlidoja zālē. Tas ir sacīkšu incidents, ko izveidoja apstākļu sakritība. Hamiltons manevrs bija normāls. Neviens tur nav vainojams, bet ātruma atšķirība izsauca sadursmi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!